Van ilyen csereprogram?

Figyelt kérdés
Elég sok helyen szétnéztem,de legtöbbször a külföldi családnál való tartózkodásnak jelentős anyagi vonzata van és ez nem függ össze azzal,hogy hozzánk is jön egy cserediák. Tehát ha én fogadok egy diákot, akkor nem mehetek ki hozzá. Szóval az érdekelne, hogy van- e olyan lehetőség, hogy fogadok valakit x időre, és utána én is kimegyek hozzá x időre ?Vagy ilyen nincs? Nem állunk olyan anyagi helyzetbe, hogy az afs, yfu és hasonló programokat megengedhessük magunknak.
2011. márc. 24. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Milyen célból szeretnél? Szimplán világlátás, nyelvtanulás szempontjából, avagy valami kinti egyetemen szeretnél tanulni? Egyébként biztosan van rá lehetőség, csak kicsit többet kell böngészni hozzá...
2011. márc. 25. 10:06
 2/6 A kérdező kommentje:
Leginkább nyelvtanulás szempontjából...aztán esetleg szóba jöhet kinti egyetem is. Középiskolákban szerveznek ilyen programokat, de azok többnyire egy-két hetesek... én olyan 1-2 hónapra gondoltam..
2011. márc. 26. 10:56
 3/6 anonim ***** válasza:

Próbálj meg nyáron kimenni családhoz mondjuk au pairnek, azért lényegében nem kell fizetned, csak együtt kell élned egy családdal, vigyázni a gyerekekre. Ha másra nem is, de nyelvtanulás szempontjából, illetve tapasztalatszerzésnek tökéletes!

Javasolnám még az önkéntes munkát is, de többnyire azok is csak 2-3 hetesek. Itt egy nemzetközi csapattal kell valamilyen közös célért dolgozni. A lényege hogy pénzt nem kapsz érte, a fizetséged a szállás és az ellátás, illetve szabad programok. Az útiköltséget kell egyedül neked állni. Én vettem már részt ilyenen, lényegében itt tanultam meg angolul, nekem nagyon tetszettek. Esetleg ha érdekel, akkor két táborba is mehetsz egymás után, az már rögtön egy hónap... (ehhez be kell tölteni a 18-at)

A csereprogramokról én is hallottam, hogy nagyon drágák, ezért maradtak ki az én életemből is. Szerencsére ma már nagyon sok lehetősége van a fiataloknak ahhoz, hogy olcsón lássanak világot akár hetekig, ezek közül szerintem ez a kettő a legjobb, amik valóban érnek valamit, és tényleg fillérekből kijön!

2011. márc. 26. 11:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Ez jó ötlet, köszönöm szépen!
2011. ápr. 3. 14:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Engem érdekelne az önkéntesség, tudnál segíteni, hogy merre tudok utánanézni? Te milyen cégen keresztül jutottál ki?
2011. jún. 29. 15:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Az Útilapuval voltam (www.utilapu.org), itt elvileg minden infót megtalálsz, ha nem akkor írj privit nyugodtan, ha tudok segítek.
2011. jún. 29. 16:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!