Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen Németországban a helyzet?

Milyen Németországban a helyzet?

Figyelt kérdés
Németországba megyek majd Erasmussal, és az ottani helyzetre vagyok kiváncsi. Kb. mennyi pénzt lehet keresni? 2 hónapig leszek ott. Mennyire kedvesek az emberek? Vannak olyan jó fejek, mint itthon Magyarországon? Sok a bevándorló? Egy kis faluban leszek majd.

tegnap 02:39
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én három hónapra voltam ugyanígy. Te is egyetemről mész? Teljesen a munkádtól függ, hogy mennyit fogsz keresni, de ennek benne kéne lennie a szerződésedben.

Én is egy kisebb városkában voltam, és hihetetlenül kedvesek voltak! Teljesen befogadóak, szívesen sütnek-főznek alkalmakra, ha felajánlasz segítséget, örülnek neked és hálásak, elhívnak ide-oda... Persze te is legyél nagyon cuki. Sokkal nyitottabbak voltak, mint Budapesten az emberek, és talán a magyar vidéknél is. Szerintem az átlagos magyar ember egy kicsit visszahúzódóbb, mint ők, a németekbe beléjük van nevelve, hogy fogadjanak el mindenkit - történelmi okokból. Emiatt kellemes célnak mondanám kivándorlásra.

Viszont fiatalokat szinte nem is láttam, csak idősebbekkel és kisgyerekekkel volt tele a városka. Az emberek harmada török volt, de én kicsit morcosabb németeknek láttam őket, ugyanúgy németül beszélnek, rendesen dolgoznak stb. Az első gyanús roma asszony, aki idejött hozzám kéregetni a főutcán, hogy-hogy nem, "Magyarországról jött, beteg lett a férje...". 🫣 Ezen kívül még sok erdélyivel, románnal, és pár magyarral találkoztam, ők is normálisan dolgoztak.

tegnap 03:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!