Akinek a gyermeke az általános iskolát magyar ovi után Svájcban vagy német nyelvterületen kezdte meg,mennyi idő alatt illeszkedett be , mennyi idő kellett amíg a nyelvet elsajátította?
Figyelt kérdés
nov. 18. 18:47
1/11 A kérdező kommentje:
Több mint 10 évet éltem és dolgoztam ott és mire jön az általános iskola szeretnénk ha ott kezdené el,èn nemsokára megyek viss
nov. 18. 18:58
2/11 A kérdező kommentje:
vissza dolgozni
nov. 18. 18:58
3/11 anonim válasza:
Van aki elmegy a gyerekért délután? Azt tudod, hogy szerdán délután nincs tanitás? Vagy, hogy minden 1,5 hónap után jön egy 2 hetes iskolaszünet? Remélem nem egyedül mész ki a gyerekkel. A tanitási idö nem olyan mint itthon. Nincs ingyen napközi, stb.
4/11 A kérdező kommentje:
Igen ezeket megtudjuk oldani de a kèrdèsre is tudnál vàlaszolni?
dec. 19. 11:19
5/11 anonim válasza:
Kantontól függöen vagy beiskoláztassák a többi gyerekkel egyszerre vagy külön osztályba kerül a többi külföldi gyerekkel. Nem kell izgulni, ha külön osztályba kerül, itt a tanárok felcsatlakoztatják a gyereket 2 éven belül. Lehet, hogy 1 éven belül olyan jól megtanul németül, hogy az elsö év után berakják a reguláris osztályba. A gyerekek gyorsan tanulnak.
6/11 A kérdező kommentje:
Én már visszajöttem .Èrtem.
Nagyon köszi.
Milyen sokszor kiraktam ezt a kérdést mire jött válasz 🙂
dec. 19. 11:51
7/11 anonim válasza:
Ha van lehetöséged már most átiratnám a gyereket az oviban. Ott délutánonként külön foglalkoznak a külföldi gyerekkel. Év közben is lehet váltani. Nem kell megvárni az év végét. 1 hét alatt berakják az oviba Svájcban.
8/11 A kérdező kommentje:
Nem azt szeretnénk ha az ovit otthon befejeznè,mert nagyon jó óvoda és nagyon jók az ovónènik(ritkaság) .
És azt szeretnènk ha itt tanulna minnèl többet meg az ovi után így is úgyis iskola jön és nem szeretnénk egy plusz âllomàst.
Meg ahol most vagyok nem szeretnèk itt maradni.
dec. 19. 12:06
9/11 anonim válasza:
Megértelek.
A svájci iskola egy Magyar papirt se fog kérni, max egy születési bizonyitványt (iskolakerülettöl függ).
Sok sikert!
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
Nem kér semmi papírt?Èrtem.
20 hónap van az iskolakezdèsig még.
Melyik kantonba vagytok megkèrdezhetem?
dec. 19. 13:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!