Jó matek tudással merre érdemes tovább tanulni ?
Van még 1 évem gimiben. Gondolkodom a továbbtanuláson. Reál irányba vagyok erős. Főleg a Matek, fizika és kémia ami megy de ezek közül is a matek ami legjobban megy és jobban is szeretem mint a többit.
Merre érdemes tovább tanulni ?
1. Mérnök képzés. Sokan mondják menjek mérnöknek (gépész, villamos, mechatro, vegyész). De az a bajom hogy nincsen annyira műszaki szaktudásom. Valamennyi van de szerintem az nagyon kevés. A műszaki rajzokat meg nem is értem nagyon.
2. Matek és Fizika. Erre mindenki azt mondja hogy sokat nem ér ez a diploma és ezekkel max tanárnak mehetek el ami nálam kizárt dolog.
3. Kémia. Erről olyan sok infóm nincsen milyen lehetőségek vannak
Én matek szakot csináltam. Br. 950k a bérem juniorként (első full time állásom, gyakornoki tapasztalatom volt 2 év)
Lehet menni pénzügyi irányba, IT-ba (pl Data Scientist vagyok én is csak a matek BSc-vel) de rengeteg opció van. Tanárnak pont nem mehetsz ilyen alapszakkal.
Amúgy mehetsz valami mérnöki irányba is, pl bionika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!