Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Jó matek tudással merre...

Jó matek tudással merre érdemes tovább tanulni ?

Figyelt kérdés

Van még 1 évem gimiben. Gondolkodom a továbbtanuláson. Reál irányba vagyok erős. Főleg a Matek, fizika és kémia ami megy de ezek közül is a matek ami legjobban megy és jobban is szeretem mint a többit.

Merre érdemes tovább tanulni ?

1. Mérnök képzés. Sokan mondják menjek mérnöknek (gépész, villamos, mechatro, vegyész). De az a bajom hogy nincsen annyira műszaki szaktudásom. Valamennyi van de szerintem az nagyon kevés. A műszaki rajzokat meg nem is értem nagyon.

2. Matek és Fizika. Erre mindenki azt mondja hogy sokat nem ér ez a diploma és ezekkel max tanárnak mehetek el ami nálam kizárt dolog.

3. Kémia. Erről olyan sok infóm nincsen milyen lehetőségek vannak

nov. 17. 08:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Matek tanárnak akkor menetsz, ha matematika tanár szakot végzel. A sima matematika erre nem jogosít fel. Egyébként csak a laikus mondja azt, hogy csak tanárnak lehet vele menni. Nagyon sok szakma kötődik a matekhoz. Mehetsz vele később gazdasági pályára, ott van a meteorológia, aktuárius, meg egy csomó minden, ami most nem jut eszembe. Keress rá, mert kiadja a kereső. Még rengeteg egyetem fog tartani kari nyílt napot, menj el párra és meglátod, mennyire vonzanak az adott szakok. Feltételezem, hogy a fizika, kémia is olyan, hogy nem csak tanár vagy tudós lehetsz velük, de mindenképp válaszd azt, amit a legjobban szeretsz. Ha valamit igazán szeretsz, akkor nem kéne, hogy érdekeljen, hogy mennyit keresel vele, kivéve persze a minimálbér, az már más tészta. De nem akarnék csak azért mérnöknek menni matek helyett, mert az sokkal jobban keresne. És mindenképp emeltezz abból, amelyik irányba tovább szeretnél menni. Ezzel biztosítod magad, hogy igenis meg tudod tanulni magasabb szinten is az anyagot és megkönnyíted az egyetem elejét azzal, hogy van egy erős alapod.
nov. 17. 08:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Esetleg egy gazdasági szak? Oda kell jó matek, nincs benne semmi buherálás és még keresett is. Vagy IT.
nov. 17. 10:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Én matek szakot csináltam. Br. 950k a bérem juniorként (első full time állásom, gyakornoki tapasztalatom volt 2 év)

Lehet menni pénzügyi irányba, IT-ba (pl Data Scientist vagyok én is csak a matek BSc-vel) de rengeteg opció van. Tanárnak pont nem mehetsz ilyen alapszakkal.

Amúgy mehetsz valami mérnöki irányba is, pl bionika

nov. 17. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!