18 évesen, nulla zene tudással már nem érdemes elkezdeni hegedűn tanulni?
én nem értem tleg ezt a gondolkodást, hogy miért lenne késő.
lehet, hogy nem fogsz hangversenyeket adni, de attól még meg tudsz tanulni.
én 22 évesen kezdtem el kb gitározni, igaz ,hogy sok meló miatt kevés időm van rá egy ideje, lassan haladok, de nem kell feladni. hobbinak jó. (25/f)
Saját örömödre elkezdheted. Ha van hozzá érzéked, akkor pár év és menni fog bármi.
De első hegedűs a Bécsi szimfonikusoknál már nem leszel.
Én 33 évesen tanultam meg gitározni. Csak magam örömére. Olyan tábortűzi szinten tudok:))
sok sikert.
Ne feledd Kodály-mester intelmét: "Soha nincsen elég késő ahhoz, hogy az ember elkezdjen zenét tanulni."
Az biztos, hogy nem leszel szólista.
Egyébbként azért tanulnak gyerkkorban meg hangszereket, mert akkor még nincsenek letapadva az ember izületei. Tapasztalatból mondom, bár én zongorázom valamennyire.
Sok munka. A zene nem adja könnyen magát, ha valóban jól akarod csinálni.
Ha lesz végre hangszered, akkor azt tanácsolom, hogy 1 napot se hagyj ki a gyakorlást illetően.
Ennek oka az, hogy az ember rövidtávú memóriája sokkal jobb... vagyis: amit tegnap megcsináltál, eljátszottál, arra ma jobban emlékszel, mint holnap fogsz.
Kedves Kérdező hogy állsz a gyakorlással?
Vivaldi megy már :) ?
Írj,remélem azóta már belevágtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!