Kik azok az emberek, akik szerinted nagy tudással rendelkeznek és egyfajta guruként tekintesz rájuk, akiktől érdemes tanulni?
Ez azért nem jó kérdés, mert a "guru" az egyfajta polihisztor, ilyen tudós pedig ma már nincsen.
Ha viszont téged nem a tudósok érdekelnek, akkor rossz kategóriában vagy.
Attól függően, hogy mi érdekel, a kultúra vagy a vallás fórumon kellene kérdezned.
A gurut nyilván átvitt értelemben használta. Úgy mint egy adott szakterület minden csínját-bínját ismerő személy, akitől jól lehet tanulni.
Nekem az egyetemen volt három ilyen tanárom. Sokat tanultam tőlük. Bármilyen kérdésre részletesen és érthetően válaszoltak.
25 évvel ezelőtt Kacsa bácsi, a főnököm, a Minőségellenőrző Főosztály vezetője szokásos reggeli ellenőrző sétáján odalépett a laborban mellém, és azt mondta:
- Jajj de sápadt vagy. Nem nézel ki jól. Menj haza, és pihend ki magad! Reggel gyere időben!
Aztán elfordult tőlem, nem volt lehetőségem sem magyarázkodásra, sem ellentmondásra, sem megköszönni.
Kollégáim elmondása alapján az Öreg beállt helyettem a laborban a méréseimet elvégezni, és rövidebb idő alatt elkészült vele, mint én szoktam - aki 20 éve csinálom.
Aztán megírta a jegyzőkönyvet, köszönt és továbbment.
Sokan vannak. Most legutóbb láttam egy filmet a Kassai Lajosról, ő az egyik.
A másik akire sokszor gondolok, Balczó András.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!