Franciaországban vagy Bécsben érdemes folytatni a tanulmányaimat?
Figyelt kérdés
Nagyon érdekel a jog meg a régészet is. Lehet, hogy külföldön szeretném folytatni a tanulmányaimat. Tudni kell, hogy rendelkezek C1es francia nyelvvizsgával, illetve egy B2 angollal. Nagyon vonz a francia nyelv és szimpatikusabb is mint a német. Azonban Bécs is nagyon vonz, mert rengeteg lehetőséget is kínál, viszont németül nem tudok. Nyáron tervezek kimenni Angliába melózni, hogy gyűjtsek jelentős pénzt. Ezt a pénzt a későbbiekben tudnám használni megélhetésem fedezésére.nov. 9. 09:45
1/10 anonim válasza:
Attól függ, melyik országban dolgoznál jogi területen.
2/10 A kérdező kommentje:
Igazándiból mindkettő megfelelő lenne számomra (de talán Bécs egy fokkal jobb lenne)
nov. 9. 10:02
3/10 anonim válasza:
Ha Bécs jobban vonz, akkor ez nem kérdés, viszont nemzetközi szinten az angol nyelvet, illetve német területen a németet kellene fejlesztened. A B2-es angol kezdetnek jó, és a nyári meló talán segít majd abban, hogy ez C1 legyen, de a németet is kellene emellett nagy léptekkel fejlesztened. Hasonló szintre. Azt nem írtad, hogy mennyi időd van még, de ez nagyon fontos lenne a nyári meló mellett.
4/10 A kérdező kommentje:
Most is külföldön melózok Franciaországban. Az angolom egy erős B2, szerintem gyorsan fel tudnám fejleszteni C1re. Kb 10 hónapom van, hogy fel tudjam fejleszteni a németemet, ha Bécset választom
nov. 9. 12:48
5/10 anonim válasza:
Nem. A jog országspecifikus szak, és még magyarul is nagyon nehéz. Ha nem vagy anyanyelvű német/francia, nem fognak alkalmazni
6/10 anonim válasza:
Bécsben német nyelven vannak az alapszakok, kell is német felsőfokú, tudtommal van olyan szak, hogy nemzetközi jog, ott pedig keverten angolul is és németül is. De nekem is vannak kétségeim, hogy egy ilyen nehéz és ország specifikus szak mennyire teljesíthető így.
7/10 anonim válasza:
#6 nincs olyan hogy nemzetközi jog, nemzetközi tanulmányok van, de az más.
Nemzetközi jogra a jogi egyetem elvégzése után lehet szakosodni.
8/10 anonim válasza:
Most akarsz pénzt gyűjteni ahhoz, hogy tanuljál? Miért nem tanulsz itthon, ingyen? Ha megfelelő az eredményed, nem kell tandíjat fizetni.
9/10 anonim válasza:
6-os vagyok, eleinte én is így tudtam, meg nem értek a joghoz, lehet, hogy valamit nem jól értelmeztem, láttam olyat, hogy "Internationale Rechtswissenschaften" a Bécsi Egyetemen, egy alapszak, erre gondoltam.
10/10 anonim válasza:
még ha feltételezzük is, hogy valós az angol nyári munka, és nem csak valami világát sem tudó kisgyerek ömlengését olvashatjuk, hogyan akarsz egy nyár alatt annyit összemosogatni, hogy abból akár csak egy fél évet is megcsinálsz ausztriában egyetemen, főleg úgy hogy a német sem megy? tíz hónap alatt nem lesz c1es nyelvvizsgád, az angol szakok hasznosságuktól függően 2000 euró/szemeszter környékéről indulnak. inkább csinálj egy költségvetést franciaországra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!