Az ELTE BTK-n ha elvégéztem a koreai szakot, utána van esély arra hogy Koreában egyetemre járjak?
Jól mondja az utolsó. Végezz el egy közgázt mondjuk, mellette tanulj koreaiul és majd kimész külföldre egy nyelviskolába vagy akármi.
Én japánnal akartam ezt csinálni. Gimnázium után nem engedték, hogy kihagyjak egy évet és egyből japán szakra mentem. Természetesen bármi felkészülés nélkül, nem igazán tudtam hogy mi hogyan működik és hogy kellene egyáltalán készülnöm. A kezeletlen adhd se segített. Egy hétig jártam be kb mert az abct se tudtam elsajátítani. Azóta csináltam mindenfélét, viszont tanulni idén kezdtem újra, ritalinnal felvértezve. Már japán is egész jól kezd menni, a probléma hogy a szótanulást nem tudom hogy csináljam, de nyelvtanilag mindent értek és tudok használni. Mellette matekozom, hogy jövőre jelentkezzek egy közgázos szakra. Mire végzek az egyetemmel, már a japán tudásom is nyelvvizsga szintne lesz remélhetőleg és akkor ki tudok majd menni oda egy mestert végezni vagy dolgozni.
Ajánlom, hogy te is hasonlóan csináld.
Egyébként a btkn a fő nyelv mellé második évtől kell egy másik ázsiai nyelvet választani. Amúgy meg semmi olyat nem tanulsz egy ilyen szakon, amit otthon magad ne tudnál könyvekből internetről megtanulni (történelem irodalom akármi). Magához a nyelvhez, keress egy tanárt és most kezdj el suli mellett tanulni, ha ilyen jól megy a gimi, és válassz valami piacképes végzettséget. Ez nem a bölcsészkar.... Jog, vagy közgáz, vagy bme. Persze nyilván ott az orvosi is, de hát na, azért amellett még egy nyelvet anyanyelvi szinten elsajátítani... Ember legyen a talpán.
Aztán ha van egy normális diplomád, akkor már ki tudsz menni koreába és ott folytatni, vagy akár követségen is dolgozhatsz majd akármi. Úgyis jönni fog az majd.
Egyébként én nem ajánlom hogy Koreában dolgozz, feltételezem, hogy ugyanolyan munkakultúra van, mint japánban vagy Kínában, teljesen más mint Európában. Japánban legalábbis az a normál, hogy legalább néhány órát még munka után ottmaradsz dolgozni, minél hamarabb mész haza, annál nagyobb szégyen. Persze mondhatja az ember, hogy nem érdekli, csak mondjuk nem nagyon fog előrébb lépni a ranglétrán, főleg hogy nem ázsiai, és még azt is látja a vezetőség, hogy egy lusta disznó...
Amúgy a harvard valószínűleg tényleg elérhetetlen, de egy átlagos amerikai egyetem nem feltétlenül, szóval ha valamilyen sportot űzöl versenyszerűen, amivel ösztöndíjjal ki tudsz jutni Amerikába, akkor ezt az utat nagyon ajánlom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!