Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Elte btk szlavisztika golyakna...

Elte btk szlavisztika golyaknak targyfelvetelt intezik vagy nekunk kell kivalogatni?

Figyelt kérdés

Orosz szakirany

Egyszeruen nem ertem, nem latom at a neptunt, azt se talaltam ma egesz nap, hogy akkor most mit kell felvenni eloszor, mennyit, hogyan..

2018. aug. 12. 18:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Neked kell. [link] itt keresd meg a szlavisztika orosz 2016-tól felvetteknek sort. Akkor kiadja a mintatervet ami neked kell. Amihez 1/2 van írva azt elvégezheted vagy az első vagy a màsodik félévben. Amihez 1 van írva a félévhez (első oszlop a név utàn ha jól làttam) azt mindenképp az első félévben kell. Neptunban pedig ràmész hogy tàrgyak , tàrgyfelvétel bejelölöd hogy mintaterv szerinti tàrgyak és ott be tudod írni vagy a kurzus kódjàt, vagy a tàrgy nevét (de figyelj hogy a kód megegyezzen). Ezutàn ha egy tàrgynàl több csoportot làtsz akkor az azt jelenti hogy több csoport lesz. Az hogy neked melyik kell lehet időpont szerint is, hogy kinek mi a jó, de lehet egy előzetes beosztàs szerint is. Ezt sajnos nem tudom. Ha ilyen tàrgyakra mint retorika vagy filozófia nem kerülsz be most ne aggódj, mert azokat bármikor el lehet végezni.
2018. aug. 12. 19:30
 2/9 A kérdező kommentje:

Nagyon sokat segitettel koszonom!

Es pl filizofianal van kb 5 valasztasi lehetoseg, van filozofiatoetenet, filozofiatoetenet (ik) es filozofiatortenet filmen.

Ezeket mind feladja, akkor azt valasztom amelyik tetszik?

Mit jelent az ik es valahol megtudom nezni, hogy a neptunban az ilyenek mit jelentenek?

Szoval lenyegeben amit a mintatervben megtalalok es kotelezo, azt fel kell vennem?

Volt olyan targy pl ami csak angol nyelven volt, volt amihez meg orarend idopont se volt. Ezeket kulon kell intezni vagy meg feltoltik oket?

Koszonom megegyszer :)

2018. aug. 12. 20:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Amit feldob a mintaterv azok közül felveheted bàrmelyiket. Bàr a filmesről még nem hallottam. A legegyszerűbb ha azt veszed fel ami simàn csak filozófiatörténet. De nekem is megjelenik mind az 5. Úgyhogy szerintem nem lesz egyikkel sem gond. Ahol nincs időpont azt vagy később teszik fel vagy az első héten a tanàr megbeszéli a diàkokkal mikor legyen. Angolosat fel akarsz venni vagy kihozta a neptun? Mert ha azokat beírod amik a mintatervben vannak (amit linkeltem) akkor biztos kijön az ami neked kell.
2018. aug. 12. 21:07
 4/9 A kérdező kommentje:

Most osszeszerettem volna irni oket de tobb gondom is akadt.

[link]

"Az irodalomtudomany alapjai" targynal van 2 opcio, az egyik kotelezo, az angolul van, a masik kotelezoen valaszthato, az van magyarul. Most akkor valaszthatom, hogy melyik nyelvu orat szeretnem, vagy nem? Mert a neptunban egyebkent csak az angolt adta fel nekem. Szoval ha magyarul szeretnem felvenni, akkor az nem szamit bele azokba a kreditekbe vagy mit jelent itt ez pontosan?

A masik gondom: Az "orosz szakirany" alatt, ugye dolt betuvel irja a belepes felteteleit, ami az 1-2. felevre kiirt targyak teljesitese, es azok nelkul a lentebbi targyakat nem vehetem fel. Viszont van ott olyan targy pl "Orosz nyelveszet 2. fonetika" amit az 1. felevre ir ki. De az "Orosz irodalomtortenet 1." is 1. feleves targy, az "Orosz irodalomtudomany alapjai" pedig 2. felevre van kiirva.

Akkor ezek most hogy vannak? Direkt csuszas a rendszerben? Mert a szovegbol ertelmezve, nem vehetem fel oket egyszerre az alapozo targyakkal, amit meg is ertek, de akkor miert ugyanazokra a felevekre irjak oket ki?

2018. aug. 12. 21:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy nézem neked az A rész kell csak a.b nem. b az a speceseknek van. Ugye vagy minort veszel fel vahy specializàciót. A specializàció màsodik évtől van így ott is meg tudos kérdezni a többieket a B rész tàrgyairól. (a b résznél arra gondolok ami alà az van írva hogy specializàció.Most csak az A résszel foglalkozz. Az angol magxar kérdésnél pedig az angol nyelvű kötelező. A màsik nem tudom miért kötelezően vàlasztható. A lényeg hogy az angol az kell. Ez azért van mert sokszor anyanyelvi lektorok tartjàk az óràt és az olyan nyelveknél ahol nem elvàràs a magas szint kell egy közvetítőnyelv.
2018. aug. 12. 22:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
az angolban biztos vagyok, de a màsiknàl lehet jobb lenne facebookos csoportban megkérdezni. Én spanyolos vagyok és nàlunk vannak az alap spanyolos tàrgxak 120 kreditért plusz a specializàció aki akarja. Viszont ahogy làttam oroszon 3 éves a specializàció vagyis màr első évben kell felvenni tàrgyakat ahhoz hogy bekerüljön valaki. Nem szeretnék hülyeséget mondani.
2018. aug. 12. 22:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig én vagyok. Ahogy nézem az alapozó tàrgyak (a tetején) 10 kredit +a törzsanyag 110 akkor pont kijön a 120. És emellé eldöntheted, hogy minort csinàlsz (akkor ugye egy teljesen màs szak minorjàt vàlasztod) vagy pedig specializàciót amikor még több oroszt. (csak nem értem a spec miért 60 kredit nàlunk úgy van hogy 120 kredit a főszak, 50 a minor vagy spec, 10 a szabad kredit. ) . Bocsànat ha nagyon zavaros remélem segítettem azért.
2018. aug. 12. 22:15
 8/9 A kérdező kommentje:

sokat segitettel igen :)

jelentkeztem mar mentor programba, nemsokara majd felveszik velem a kapcsolatot hasonlo szakon levok es remelhetoleg majd segitenek :)

egyenlore szerintem hanyagolom ezt, es kivarom amig minden ora fel lesz toltve es elindul a targyfelvetel akkor mar biztos lesz minden remelhetoleg :)

2018. aug. 12. 22:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha egy tantargyad tobbszor van meghirdetve ne aggodj! Kivalaszthatod melyikre szeretnel jarni es hogy tudod osszerakni az orarended. Az lk kifejezes zarojelesen pedig latogataskotelezettseget jelent, tehat max 3 alkalommal hianyozhatsz az eloadasrol.
2018. aug. 22. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!