Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tényleg önző vagyok, aki...

Tényleg önző vagyok, aki kitol mindenkivel, ha kimegyek Erasmusra?

Figyelt kérdés

A családom szerint igen. Nem is a pénz miatt, hanem az energia miatt.

- A párommal

- A tanáraimmal az egyéni tanrend miatt

- Velük

- A főnökömmel

- A lakástulajjal

- A lakótársammal, hogy kereshet mást

júl. 11. 08:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze a párkapcsolat, munkahely szempontjából szívás, de amúgy...

Az egyéni tanrend az mindig a pakliban van, ez egy létező dolog, te csak élsz vele, nehogy te kérj bocsánatot. A szüleiddel miért tolnál ki? Hisz felnőtt ember vagy, nem 5 éves! A lakástulaj pedig majd kiadja másnak a lakást, szobát, a lakótársad keres mást. Ez az élet rendje, előbb-utóbb úgy is elmennél. Vagy akkor sose költöznél el sehova a lakástulaj, lakótársad miatt?

júl. 11. 09:04
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagybevásárlás (tusfürdő, borotva, sampon, konzerv, tea, kávé), reptérre/állomásra kivinni, gyógyszerkiváltás.
júl. 11. 09:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ezzel nem lenne gondom. Csak nem egy erasmusost ismertem, aki aztán hőzöngött, hogy nem tudott lediplomázni abban a tanévben, holott hivatalosan végzősök nem is jelentkezhettek.
júl. 11. 09:14
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Mármint a szüleidnek a nagybevásárlás, vagy neked? Ha a szüleidnek szoktál nagybevásárolni, és most nem fogsz tudni, akkor az is tök oké. Hisz úgy sem fogsz életed végéig ott lenni és bevásárolni nekik, egyszerűen képtelenség. Ha pedig a te út előtti nagybevásárlásodról beszélünk, azt gondolom eltudod intézni.

Ha pedig ekkora probléma kivinni az állomásra, akkor menj tömegközlekedéssel.

júl. 11. 09:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ennyire begyepesedett szülőkkel még nem találkoztam. Az Erasmus egy tök jó lehetőség neked. Ami igen, némi szervezéssel jár, kb mint egy nyaralás. Akkor oda se menjünk, mert ójaj, csomagolni kell meg lehúzni a redőnyöket?
júl. 11. 10:30
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan azon problémáznak, hogy ki kell vinni a reptérre és be kell vásárolni előtte? Ez lesz a legkisebb gond erasmuson. Kétszer voltam erasmuson, szerintem felesleges itthon nagybevásárlást tartani, kint is meg tudod venni, ami kell. És a bőröndben sem foglalja a helyet. (Autós utazásnál más a helyzet, a kocsiba be tudsz pakolni egy csomó dolgot.) A reptérre te is ki tudsz menni, ha nem tudnak kivinni.

Nekem ez inkább csak kifogáskeresés a részükről, hogy miért ne menj. Azon problémáznak, hogy a gyereküknek ki kell váltani gyógyszert? Olyan mintha egy kis energiát sem akarnának rád fordítani.

Egy kicsit mindenkinek önzőnek kell lennie, hiszen te vagy az egyetlen ember akit igazán érdekelsz. Szerinted a tanároknak nem volt egyéni tanrendes diákjuk? Dehogynem. Szerinted a lakótársad kihagyna egy erasmus utazást (ha megteheti) csak azért, hogy nehogy kitoljon veled? Dehogy.

A munka az más, de ezt ne a szüleiddel beszéld meg, hanem a főnököddel.

júl. 11. 10:36
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én megforditanám ezt a mondatot, és megkérdezném tőlük, hogy és ők nem gondoljak magukat önzőnek, hogy érzelmileg zsarolnak, és egy ilyen lehetőségtől akarnak megfosztani ? Az Erasmus nagy előny a jövőbeli munkakeresésnél+nyelvtapasztalat+ önallóságot fejleszt + kapcsolatokat tudsz építeni.

Miért csesznél ki velük? Azt meg pláne nem értem, hogy az egyetemi tanárokkal ? Nekik ez evidens dolog, többen mennek ki erasmusra, egy egyeni tanrend nem olyan bonyolult. A lakast ki lehet adni masnak is, sokan keresnek rövid időre is lakast hasonló okokból (pl: erasmus). Ha a tapasztalatszerzés/önmagad fejlesztése kib* a főnököddel, válts munkát! Az erasmus alatt külföldi munkád is lehet!

+ Csak megjegyzem, ha a szüleid ilyen "egészségtelen mértekben kötődnek hozzád", hogy érzelmileg is képesek zsarolni, akkor nekik is jót fog tenni, hogy kicsit elszakatsz tőlük.

júl. 11. 10:54
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy önző, ha előre bejelented. Felmondod az albérleted (majd a tulaj keres másik albérlőt) , a munkahelyeden felmondasz (a főnököd talál majd másik gyakornokot), az egyéni tanrendbe még se egy tanár és se egy diák nem halt bele. A párod, megvár e vagy sem az rajta múlik.
júl. 11. 11:03
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a párod úgy éli ezt meg, hogy önző vagy, amiért itthagyod fél/ 1 évre és nem úgy, hogy ez neked mekkora lehetőség, akkor nem ő az, akit neked szánt az élet. Én is 3 éve távkapcsolatban vagyok, jövőre tudunk összeköltözni, de megértjük, hogy egymáson kívül is van életünk. Erasmuson nem az van amúgy, hogy kapsz költőpénzt is a pályázaton?
júl. 11. 17:57
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem a pénzről szól, hanem hogy én mindenkinek csak kavarok.
júl. 11. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!