Tényleg önző vagyok, aki kitol mindenkivel, ha kimegyek Erasmusra?
A családom szerint igen. Nem is a pénz miatt, hanem az energia miatt.
- A párommal
- A tanáraimmal az egyéni tanrend miatt
- Velük
- A főnökömmel
- A lakástulajjal
- A lakótársammal, hogy kereshet mást
Persze a párkapcsolat, munkahely szempontjából szívás, de amúgy...
Az egyéni tanrend az mindig a pakliban van, ez egy létező dolog, te csak élsz vele, nehogy te kérj bocsánatot. A szüleiddel miért tolnál ki? Hisz felnőtt ember vagy, nem 5 éves! A lakástulaj pedig majd kiadja másnak a lakást, szobát, a lakótársad keres mást. Ez az élet rendje, előbb-utóbb úgy is elmennél. Vagy akkor sose költöznél el sehova a lakástulaj, lakótársad miatt?
Mármint a szüleidnek a nagybevásárlás, vagy neked? Ha a szüleidnek szoktál nagybevásárolni, és most nem fogsz tudni, akkor az is tök oké. Hisz úgy sem fogsz életed végéig ott lenni és bevásárolni nekik, egyszerűen képtelenség. Ha pedig a te út előtti nagybevásárlásodról beszélünk, azt gondolom eltudod intézni.
Ha pedig ekkora probléma kivinni az állomásra, akkor menj tömegközlekedéssel.
Komolyan azon problémáznak, hogy ki kell vinni a reptérre és be kell vásárolni előtte? Ez lesz a legkisebb gond erasmuson. Kétszer voltam erasmuson, szerintem felesleges itthon nagybevásárlást tartani, kint is meg tudod venni, ami kell. És a bőröndben sem foglalja a helyet. (Autós utazásnál más a helyzet, a kocsiba be tudsz pakolni egy csomó dolgot.) A reptérre te is ki tudsz menni, ha nem tudnak kivinni.
Nekem ez inkább csak kifogáskeresés a részükről, hogy miért ne menj. Azon problémáznak, hogy a gyereküknek ki kell váltani gyógyszert? Olyan mintha egy kis energiát sem akarnának rád fordítani.
Egy kicsit mindenkinek önzőnek kell lennie, hiszen te vagy az egyetlen ember akit igazán érdekelsz. Szerinted a tanároknak nem volt egyéni tanrendes diákjuk? Dehogynem. Szerinted a lakótársad kihagyna egy erasmus utazást (ha megteheti) csak azért, hogy nehogy kitoljon veled? Dehogy.
A munka az más, de ezt ne a szüleiddel beszéld meg, hanem a főnököddel.
Én megforditanám ezt a mondatot, és megkérdezném tőlük, hogy és ők nem gondoljak magukat önzőnek, hogy érzelmileg zsarolnak, és egy ilyen lehetőségtől akarnak megfosztani ? Az Erasmus nagy előny a jövőbeli munkakeresésnél+nyelvtapasztalat+ önallóságot fejleszt + kapcsolatokat tudsz építeni.
Miért csesznél ki velük? Azt meg pláne nem értem, hogy az egyetemi tanárokkal ? Nekik ez evidens dolog, többen mennek ki erasmusra, egy egyeni tanrend nem olyan bonyolult. A lakast ki lehet adni masnak is, sokan keresnek rövid időre is lakast hasonló okokból (pl: erasmus). Ha a tapasztalatszerzés/önmagad fejlesztése kib* a főnököddel, válts munkát! Az erasmus alatt külföldi munkád is lehet!
+ Csak megjegyzem, ha a szüleid ilyen "egészségtelen mértekben kötődnek hozzád", hogy érzelmileg is képesek zsarolni, akkor nekik is jót fog tenni, hogy kicsit elszakatsz tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!