Collegium Humanum Pszichológia szak vélemény?
Véleményem szerint mindenki döntsön saját maga, és nem kell egyik helyet sem kritizálni ha nincs belelátásunk a dolgokba.
A legtöbben erre az egyetemre már cégvezetőként, tulajdonosként jelentkeznek (nem a pszichológiára gondolok) és csak a “papír” kell nekik, mert már eleget letettek az asztalra.
Ha nem lenne egyetem nem arra törekedne az ügyészség, hogy átszervezzék az egész intézményt.
Nem lenne bejegyezve Lengyelországban, Szlovákiában stb
Illetve nem kapta volna meg újra az akkreditációt immár teljesen tiszta és legális úton. Menedzsment, Pszichológia, Pénzügy és Számvitel szakokon végbement az ellenőrzés és rendben volt minden, a hiányzó dokumentációkat pedig pótolta az új Rektorhelyettes és csapata.
Nem arról van szó, hogy nincs főiskola. Ezt nem vonta senki kétségbe.
A bejegyzésről sincs szó. A “hogyanról” beszélünk.
Nincs új akkreditáció, az ugyanis egy hosszú folyamat. Éppen ezért van a gond: vásárolták az engedélyeket. Ezért került börtönbe az akkreditációs bizottság igazgatója is.
Az akkreditáció kérdése főleg az MBA diplomákat érintette.
Illetve ami korábban volt és most van két külön dolog.
Most minden hiánypótlást, dokumentumokat sikeresen leadtak az akkreditációs bizottságnak. Legális úton fog tovább folytatódni az oktatás.
Belső körökben több tájékoztatást adnak mint amit random hírportálokon olvashatsz.
Üdv.
Illetve az egyetem garantálja a jogszerű működést és diplomaszerzést az új és jelenlegi diákok számára.
Akinek pedig jogszerűtlenül állították ki felülvizsgálják és ha elvégezte a képzést akkor kaphat új hiteles oklevelet. Ellenkező esetben pedig érvénytelenítik.
En azt nem ertem, hogy amikor ennyire keplekeny valami, mint ez az iskola, akkor emberek hogyan lehetnek olyan felelotlenek, hogy feluljenek erre a hullamra. Ertem en, hogy tok menonek hangzik, hogy “kulfoldi egyetem” meg minden, de legalabb a latszatot tudnak fenntartani, hogy egyetem. Jo lenne kituntetesekrol, szakmai elismeresekrol stb olvasni, ennek ellenere bebortonzesek meg jogtisztasagi kerdojelekrol olvasok rendszeresen. Mar annyira lebutitottak a magyar felsooktatast, eppen azt nem veszik be aki nem is akarja, erre sokan mennek a vakvilagba, mert ezzel az EU-s szinten elfogadott diplomaval mindenkit jol bekajaltattak. Meg hat olyan meno, hogy kulfoldi egyetem, ossze ne sz**a magat az ember. Ismerek valakit aki ide “jar” de meg az ertoolvasas is problemat jelent szamara. Kellenek olyan menedzserek vagy pszichologusok akik eppen tuleltek az erettsegit, irni es olvasni tudnak? Itt kb ennyi a kovetelmeny.
Illetve megneztem kivancsisagbol a menedzsment mintatervet. Ertem en, hogy ugy akar nepszeru lenni a suli, hogy nincs a magyar egyetemeken is rettegett matek, stat, mikro, makro…de azert ezek megis alapozo targyak lennenek. Szerintem a gazdasagi vagy az uzleti eletben nem nagy elvaras, hogy valaki ket szamot ossze tudjon adni, vagy ki tudjon vonni egymasbol…de ertem en, hogy itt ez sincs, ennyivel is kevesebb a melo:)
Ez nem Gazd. Men. Képzés, ez egy üzleti menedzsment képzés. Ezért van nagyobb hansúly a menedzsment részen.
Mintaterv: [link]
De pl mikro és makro alapokat tanulunk Közgáz alapjai néven, statisztikát Kvantitatív Menedzsment néven stb
Itt sem maradnak el ezek sem azért, aki már több félévet lehúzott az ezeket már tanulta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!