Többen járnak a Collegium Humanumra Budapesten. Ennek az iskolának nincs akkreditációja Magyarországon, kampusza sincs Pozsonyban. A rektort és nyolc vezetőt letartóztatták tegnapelőtt… Kinek mi a véleménye? Hogyan tovább?
Sok cikk a témában:
newsweek.pl
Várhatóan vezetőség csere lesz..
Az egyetem azt kommunikàlta, hogy a személyek érintettek az ügyben és nem maga az egyetem.
Ja és nyilván nincs itthon akkreditációja, mivel nem magyar egyetem!! Pont úgy ahogy pl a Harward sem, az sem akkreditált itthon és nem is lesz.
Pozsonyban online működnek, irodájuk van ott is ahogy Pesten is.
Az online működés a 2018-as törvény szerint törvénytelen. 2010-ben felfüggesztették, 2023. októberétől érvényes. Csak 50/50 százalékarány lehet.
Az egyetem nem érintett? Hiszen a rektor a tulajdonosa, mégpedig 98 százalék tulajdonrésszel.
Stb, stb, stb…
Más: a tanulmányok csak a helyszínen végezhetőek. Azaz Pozsonyban… Mivel Budapesten nincs semmilyen kampusz. Igaz, Pozsonyban sincs. Ott még iroda sem…
Jó lenne alaposan utánajárni a jogi háttérnek, mielőtt valaki nyilatkozik. Ráadásul ha sületlenségeket állít.
Amúgy a vezetőségcsre nem történhet meg a tulajdonosok beleegyezése nélkül…
Ha mindkét tulajdonos előzetes letartóztatásban van, nehezen lesz :-). De mondjuk ehhez némi ész is kellene…
A Harward nem folytat oktatási tevékenységet és nem is közvetít diákokat kft-n keresztül, ha nem tévedek 😂
Én csak azt írtam amit az egyetem mondott.
Egyébként meg tanulmányi szerződést a Lengyel anyaintézménnyel kötsz, és Szlovákiában ők a lengyel jogszabályok szerint működhetnek.
Én mielőtt beiratkoztam utána jártam a Szlovák Oktatásügyi és Sportminisztériumnál és ezt ők is alátámasztották :D
Irodájuk pedig van Pozsonyban is, a Polus Towers-ben. Ha jól tudom most terveznek átköltözni egy nagyobb helyre.
Hamarosan nyílik az új campusuk Pozsonyban, tegnap hangzott el a szemeszter nyitón :D
És a vezetőséget is lecserélték már, nem a korábbi rektor volt a tulaj nem tudom ezt honnan vetted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!