Angliában melyik egyetemen tudnék pszichológus diplomát szerezni?
Külföldön akarsz tanulni, értem. DE MIÉRT ANGLIA?????
Sosem értettem ezt. Szerintem elsősorban EU-s egyetemeket nézdd, azoknál sokkal egyszerűbb az ügyintézés (pl nem kell vízum, általában alacsony vagy nulla a tandíj, járhat egyéb támogatás stb).
Most csinálok mestert Hollandiában. Az alapszakot otthon csináltam. (Őszintén szólva hiába elitebb sokkal a holland egyetem és van rengeteg lehetőség, a tanítás sokkal jobb volt otthon. Ezt csak szeretném hozzáfűzni, mert mindenkit meglepett és azért elgondolkodtató).
Igaz nem pszicho-n vagyok és lebeszélni sem akarlak, mert én sem bántam meg hogy kijöttem. Viszont az Angliát egyáltalán nem értem. Annyi ország létezik, mi alapján esik pont erre a választása annyi embernek?
Az érettségit elfogadják, az nem lesz gond, azt nézd meg hogy a biosz jó-e az adott szakhoz, mert lehet mást várnak el.
Alapvetően a közép a gcse-nek felel meg, az emelt meg a-levelsnek.
Nagyjából £22k körül van az éves tandíj, viszont gyakorlatban az eusoknak szoktak adni ösztöndíjat (egyetemtől függ), így "csak" £9k-t kell zsebből kipengetni, plusz a lakhatást.
Északon nézelődj, feleannyi a lakhatás mint Londonban. Nekem nagyjából olyan évi £10k körül van az egész, ez saját zsebből. A tandíjat meg diákhitellel.
Tehát ha van nagyjából évi £20k-d három éven keresztül stabilan, és C1-en megy az angol, akkor hajrá!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!