Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » B1 körüli angollal el lehet...

B1 körüli angollal el lehet végezni egy külföldi egyetemet angolul?

Figyelt kérdés
Lehetséges? Egy ismerősöm ilyen tudással jelentkezett. Én B2 szinttel sem mertem, csak ezért mondtam le róla. Szóval lehetséges, és csak én voltam bátortalan, vagy az megy fejjel a falnak, aki ebbe beleugrik?
2023. ápr. 24. 16:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
69%
a haverod is hülye meg te is... de mindegy, akinek ennyire nincs agya, az úgy se fogja felfogni, miért nem működik ez a debil kis mese.
2023. ápr. 24. 23:40
 12/17 A kérdező kommentje:
Figyelj ide. Akkor jobb ha szétnézel néhány külföldi egyetem oldalán, aztán rájössz. NEM KELL MINDENHOVA C1 NYELVVIZSGA. Ahová én, Szlovéniába mentem volna angol szakra, oda se követelték meg. Csak a lefordított bizonyítványom és érettségi eredményem kellett volna. Egészségesre.
2023. ápr. 24. 23:42
 13/17 A kérdező kommentje:
Azt hozzátenném, hogy ez nem úgy angol nyelvű képzés, hogy angolul tanulsz mittomén közösségszervezést vagy építészetet, hanem angol szak, olyan, mint itthon az anglisztika.
2023. ápr. 24. 23:50
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolom, nem lehet. Ha nincs is nyelvvizsgához kötve a felvételi, én akkor is alapnak gondolnám, hogy az oktatás nyelvét minimum erős közepfokon kell megértenem/beszélnem ahhoz, hogy elboldoguljak, megértsem az órákat, beadandót írjak stb. De inkább felsőfok.

Voltam tanárszakos fél évig, az egyik szakom az angol volt, a másik egy másik nyelv. Anglisztikára nálunk emelt angol érettségivel vesznek fel, ami B2 szint, tanárira csak 1 emelt kellett eddig, tehát szaktársaim közül sokak nem emelteztek mindkettőből. Ezért is volt nagy a lemorzsolódás, több csoporttársam is ezért hagyta ott, mert ő csak olyan 60% körüli közép érettségivel jött, aztán nem értett semmit…

2023. ápr. 25. 16:29
 15/17 anonim ***** válasza:
A szocializmusban volt, hogy voltak vietnami elvtársgyerekek a felsőoktatási intézményben, akik a vizsgán azzal a kifejezéssel operáltak, hogy nem érteni kérdés, míg nem kaptak egy kegyelemkettest. Aztán a vizsga után meg a folyosón kinézve az ablakon színtiszta folyékony magyarsággal mondta, a k* életbe, már megint esik ez a rohadt eső. :D De ez a világ elmúlt, erre nem lehet alapozni.
2023. ápr. 25. 20:00
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
igen és anglisztikán nem kell megértened minden egyes mondatot? dehogynem. amúgy ez elég gyakori azon a környéken, nincsenek felvételi követelmények, de az első félév végén van egy szintezővizsga, akinek fél év alatt nem jött össze a kellő tudás, az mehet amerre lát... anglisztikára magyaroszágon is B2 a belépőkövetelmény, nem fognak kevesebbet elvárni máshol sem, max máshol van a valódi felvételi a rendszerben.
2023. ápr. 25. 20:30
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem egy gyenge C1 az abszolút minimum beugró és akkor is lesznek nyelvi nehézségeid, amiken dolgoznod kell az egyetemi képzés során.
2023. ápr. 30. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!