Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Német egyetemre felvételt...

Német egyetemre felvételt nyerni mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

Olyan emberek válaszára lennék kíváncsi akik ismertek a témában. Fogorvosi a célom, sajnos az érettségim 3 as lett, itt Magyarországon kémia biológia emelt kell ahhoz hogy bekerüljön az ember. A gyenge bizonyítvány ellenére ha 80% felett teljesítek emelt szinten mindkét tárgyból akkor elvileg duplázásos módszerrel be lehet kerülni.

A fő kérdésem az, ha jó emelt szintű kémia biológia érettségit hozok össze, német fogorvosi karra be lehet kerülni?

Vagy ott mindenképp számít az egész bizonyítvány?

2023. febr. 6. 22:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
89%
Nem akartak rosszat, értelmeseket írtak,No-ban vagy Au-ban kell,hogy németül érts,és tudjál a német nyelven gondolkodni,enélkül hát...
2023. febr. 7. 18:12
 12/14 A kérdező kommentje:
Ezen jelenleg dolgozom.
2023. febr. 7. 18:17
 13/14 anonim ***** válasza:

előzö vagyok

Akkor mehet, életképes ötlet, hajrá kérdező

2023. febr. 7. 19:29
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Bár én nem járok fogorvosira Németországban, hanem más szakra ahová könnyebb bejutni + Németben is érettségiztem, de hátha tudok segíteni.

A fogorvosi nem tudom milyen, de az orvosi az a szak, amire a legnehezebb bejutni. Itt úgy van, hogy általában csak az általános érettségi átlag számít, az, hogy miből emeltezel, az mindegy. És már gyakorlatilag színötös érettségivel sem garantált a bejutás, de ha 1,0 (ez a legjobb jegy itt) helyett csak 1,1 van, máris sokkal, de sokkal hátrébb kerültél a listán. Legalább is ezt hallottam pár éve osztálytársaktól. Van aki évet ismételt, csak hogy jobb legyen az átlaga. Felvételi vizsga itt ritkán szokott lenni, bár van olyan szak meg egyetem ahol van.

És ja, ezért élnek magyar egyetemek abból, hogy külön fizetős német nyelvű orvosi szakot indítanak német diákoknak, mert rengetegen nem jutnak be az állami egyetemre, a fizetős egyetem meg olcsóbb Magyarországon mint Németországban.

Ez az általános orvosi, nem tudom, hogy ez a fogorvosira is igaz-e.

2023. máj. 28. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!