Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Német egyetemre felvételt...

Német egyetemre felvételt nyerni mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

Olyan emberek válaszára lennék kíváncsi akik ismertek a témában. Fogorvosi a célom, sajnos az érettségim 3 as lett, itt Magyarországon kémia biológia emelt kell ahhoz hogy bekerüljön az ember. A gyenge bizonyítvány ellenére ha 80% felett teljesítek emelt szinten mindkét tárgyból akkor elvileg duplázásos módszerrel be lehet kerülni.

A fő kérdésem az, ha jó emelt szintű kémia biológia érettségit hozok össze, német fogorvosi karra be lehet kerülni?

Vagy ott mindenképp számít az egész bizonyítvány?

2023. febr. 6. 22:56
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%

Én azt tudom neked elmondani, hogy nálunk azért van nagyon sok német diák Auzstriában, mert Németországban sokkal nehezebb bekerülni az egyetemre az érettségi eredmények miatt és Ausztriában ingyenes az egyetem (ha bekerülsz). Ausztriában meg "csak" felvételit kell írni. Tehát nagyon-nagyon sok német diák van. Ha fogorvosira akarsz menni tehát pl. Ausztriában, akkor készülj fel, hogy 16 000 diák írja országszerte ezt a vizsgát, ami pokolian nehéz, és van összesen pár száz hely. Nagyon népszerű a fogorvosi, még nehezebb is bekerülni, mint az általános orvosira.

Remélem, tudtam neked egy picit segíteni.

2023. febr. 7. 01:15
 2/14 A kérdező kommentje:

Érdekes, kicsit hasonlít a marosvásárhelyi felvételire. Ott is felvételi vizsga dönti el nagyobb százalékban a bekerülést.

Igazából a német felvételizés érdekel jobban, de köszönöm, eztel is többet tudtam meg a témában.

2023. febr. 7. 09:53
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
Ha ennyire gyengék a jegyeid,akkor miért gondolod,hogy Németországban, németül könnyebb lenne bekerülni?
2023. febr. 7. 12:50
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem kértem kérdőre vonást.
2023. febr. 7. 13:49
 5/14 A kérdező kommentje:
Maradjunk annyiban hogy a gyönyörű oktatási rendszer eredménye. Amikor 4 év alatt tantárgyanként 6 féle tanárod van akiknek a színvonala lemenő tendenciát mutatott csoda hogy 3 lett a végeredmény. De nem fogok a múltról beszélni, eredményt akarok. Németországban fogok elhelyezkedni és nem tartom kizártnak hogy ezt az elképzelésem megvalósítsam. Ez a kérdésem oka. Aki tud egy kis információt mondani hálásan köszönöm
2023. febr. 7. 13:52
 6/14 anonim ***** válasza:
73%
mondtunk információt, a felvételi nehéz, a túljelentkezés nagy, az élet krva drága, neked meg egy magyar érettségi is túl sok volt. lehet mindenki mást hibáztatni magadon kívül, de a német egyetemet éppúgy nem fogja ez meghatni, ahogy a magyart se. nem tudsz eleget, akkor nem vesznek fel, se itt, se ott.
2023. febr. 7. 16:12
 7/14 anonim ***** válasza:
87%
Nem vontalak kérdőre.Az oktatási rendszer tényleg szar,de azoknak is az volt,akik nálad jobban teljesítettek.Nem gondolom,hogy más rendszerben annyival sikeresebb lennél.Németországban is hatalmas a szűrő az orvosi képzéseken.Kezdve a C1-C2 nyelvvizsgával...
2023. febr. 7. 16:51
 8/14 A kérdező kommentje:

Engem csak az érdekelt volna hogy emelt szintű kémia és biológia érettségivel tudnék e felvételt nyerni fogorvosira valamelyik német egyetemre. Erre tud valaki mondani valamit?

Ahogy olvastam a felvételi követelmény a fogorvosi karra hasonlóan kémia vagy fizika és biológia emelt és hozzá a nyelvvizsga. De az érdekel hogy a duplázásos módszerrel a két emelt szintű megfelelő e.

2023. febr. 7. 17:33
 9/14 A kérdező kommentje:
Erre szeretnék választ kapni, ha nem tudjátok nem gond. 6os.... mindennek oka van, ahogy a 3as érettséginek is. Lehettem volna kitűnő tanuló is ha az iskola ahova járok kis híján nem sodor a zártosztályra.
2023. febr. 7. 17:36
 10/14 A kérdező kommentje:
Na mindegy, csak érdekelnének a részletek, aztán mérlegelek. Köszi.
2023. febr. 7. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!