Cognitive science?
Tanul valaki cognitive science-t?
Most vagyok végzős (lány), és felfedeztem ezt a szakot, amennyit eddig megtudtam róla az nagyon tetszik. Nyugat-Európában már a legtöbb országban tanulható, ha jól tudom. Matekból és informatikából is elég jó vagyok, de szeretnék valami "érdekesebbet" tanulni, ami több témakörből épül fel.
Tapasztalatokra lennék leginkább kíváncsi:
-A szak előnyei/hátrányai
-Mit élvezel benne a legjobban
-Hogyhogy a cognitive science-t választottad
-Hol tanulsz (németül/angolul közel c1 szinten tudok)
Köszönöm előre is a válaszokat!
Én olyat ismerek, aki neuroscience-t tanult Skóciában. Jó szak az is.
Magyarországon is lehet ilyet tanulni, van kognitív pszichológia szakirány a pszichológia mesterképzéseken, van számítógépes cognitive science a BME-n, van neuroscience is valahol.
"németül/angolul közel c1 szinten tudok"
Én is külföldön vagyok egyetemista, én úgy tudom, hogy a felsőfokú nyelvvizsga megléte alapkövetelmény minden egyetemen abból a nyelvből, amely nyelven fogod hallgatni az oktatást, a nyelvvizsga megléte nélkül (függetlenül attól hogy milyen szinten beszéled az adott nyelvet) nem fognak felvenni az egyetemre, úgyhogy én a nyelvvizsga / nyelvvizsgák abszolválásával kezdeném a helyedben, ha komoly ambíciót érzel magadban a külföldi egyetemre járás terén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!