Az Erasmus és társai (Rákóczi Szövetség, Campus Mundi, Ceepus, AEISAC, Full Bright) tényleg elitista dolgok?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 9. 12:28
2/7 anonim válasza:
Szerintem abból a szempontból igen, hogy inkább csak a tehetősebb réteg engedheti meg magának. Én is nagyon szívesen tanultam volna külföldön, de akárhányszor nekifutottam, hogy megtervezem, kiszámolom stb., mindig arra kellett kilyukadnom, hogy nincsen rá pénzem. Itthon is alig tudom kifizetni a lakhatásomat, a rezsit, a közlekedést, az egyetemi dolgokat stb., nemhogy egy külföldi országban és akkor a kikapcsolódás, szórakozás, esetleg utazás költségeit még számításba sem vettem. Nem hiszem, hogy maga a közeg elitista lenne, de én azt gondolom sokan elesnek ezektől a lehetőségektől, mert nincsen rá anyagi keret és kapacitás, mert dolgozniuk kell, mert semmi esetre sem engedhetik meg maguknak az esetleges csúszást.
3/7 A kérdező kommentje:
De ott van pl Lengyelország, Csehország vagy Szlovákia/Horvátország. Az nem annyira drága
2022. ápr. 9. 12:40
4/7 anonim válasza:
Világviszonylatban nem, de egy magyar egyetemistának akinek a magyar egyetemi élet is drága, annak drága.
6/7 A kérdező kommentje:
Kulcsszavaknál úgy írtam
2022. ápr. 9. 17:33
7/7 Bogi11 válasza:
Fulbright úgy látom csak posztgraduális képzést támogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!