Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Egy igen jó hírnévnek örvendő...

Egy igen jó hírnévnek örvendő egyházi gimnáziumba járok. ECDL Selcet vizsgával, német közép. Nyelvvizsga+érettségivel és még ez angolból is meglesz,3,8-4 átlaggal mik az esélyeim?

Figyelt kérdés
2008. dec. 15. 14:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Épp ezt akartam még hozzátenni... Igaza van az előttem szólónak. Mivel a mai egyetemek többségében állami egyetemek...

Állami irányításuak...

Tudtommal az egyház és az állam szétválasztása nem mai keletű....

2008. dec. 22. 18:37
 22/33 A kérdező kommentje:

16:17 köszönöm ár elsőre is felfogtam, hogy te Németországba tanulsz és ott senkit nem érdekel semmi, még csak az sem, hogy milyen anyagi háttér van mögötte vagy honnan jött.

17:59

Nekem azt mondta az a személy, hogy kapott. én még nem tartok ott, mint ő tehát kénytelen vagyok az ő szavára hallgatni.

Ami a diszkriminácíot illet szerinted az igazságos, hogy valaki azért kap plussz pontot, mert terhes, elváltak a szülei, származása miatt... Mert ezért is jár plussz.

Mondjuk úgy gondolom, ha a feltett kérdésembe nem írom bele, hogy egyházi gimnázium a kutyafülét sem érdekli majd a dolog.

2008. dec. 22. 22:51
 23/33 anonim ***** válasza:

Az ha valaki terhes, csak a szar családi politika része...

DE a családokért, valahol az állam a felelős, tehát ha valaki terhes és azért kap plussz pontot az meg is érdemli. Mert eleve egy hatalmas hátránnyal indul hozzád képest. ..

Mert mindenki azt hiszi, ohhh kisgyerek mellett milyen könnyű lesz tanulni. A nagy lótőgyet... Annak fog örülni ha megtanulja : Jé és mégis van lyuk a hátsómon!.... Nem ám még mellette tanuljon is.

Jah, és nézd meg nyugodtan, nem az egyházi gimnázium miatt válaszolunk, hanem mert kérdeztél...

Látod itt van a baj, nagyon nagyra vagy vele, hogy odajársz. (Nem mondom ne legyél rá büszke) De a világ nem akörül mozog, egyelőre csak Te hiszed azt. Később rájössz, hogy mégsem.

2008. dec. 23. 09:18
 24/33 anonim ***** válasza:

A 17:59-es vagyok.

Nem ertek egyet azzal sem, hogy valaki a szarmazasa (vo. kisebbseg), vagy terhesseg miatt elonyben reszesul. Ez azonban Magyarorszag, a magyar felveteli rendszerben pedig _biztos_ hogy nem jar tobbletpont az egyhazi iskolaert, eleg, ha megnezed a felvi.hu-t. (en most az allami egyetemekrol beszelek, az egyhaziakkal nem tudom, mi a helyzet).

Egyebkent hangsulyozom, hogy azert, mert valaki vallasos es egyhazi suliba jart, plusz pont jarna..ez kb. olyan, mintha borszin alapjan osztogatnak a bejutasi eselyeket. Manapsag egy allami egyetemen kizart az eselye. Foleg, mert akkor - megjegyzem teljesen jogosan - pattogni kezdenenek azok a hivo tanulok, akik annak idejen nem egyhazi gimibe jelentkeztek/jutottak be.

Ennek nezz utana szerintem valami _hivatalos_ forrasnal, mert ha erre alapozol, es netan nekunk lesz igazunk, akkor rosszul jarhatsz.

2008. dec. 23. 09:52
 25/33 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy rosszul járnék, mert én nem akarok olyan iskolába menni, ahol minden pontért véresen meg kell küzdeni. Amire én gondolok egy sima gimnáziumból vagy középiskolából is be lehet jutni.

De még most sem értem, hogy feltettem egy kérdést és eddig 2 vagy 3 értelmes válasz érkezett rá. Mert mindenki egy bizonyos szóval van elfoglalva, azzal, hogy egyházi...

2008. dec. 23. 09:58
 26/33 anonim ***** válasza:

Te vagy azzal elfoglalva, hogy egyházi....

Mert, ezért mert odajárok plussz pontot kapok, mert azért mert odajárok, a világ minden részére kijuthatok, mert másoknak is sikerült, mert azért mert odajárok van latinból érettségim, azért mert odajárok...

Egyébként ezután kíváncsi lennék mely válaszokat tartottad hasznosnak...

2008. dec. 23. 10:07
 27/33 A kérdező kommentje:

Igen igazad van abba, hogy ezeket, amiket mind leírtál nagyon fontosnak tarok, mert megszenvedek azzal a rohadt latinnal és, ha már szenvedek érte szeretném valami hasznát is látni, igen dobálozok a nagy nevekkel, mert szerintem ez is sokat számít, de nem ez alapján ítélem meg az embereket és nem nézek le senkit. Az én családomba talán elég nevetséges lenne, hiszen 2 embenek van diplomája és ők is rendesen elcseszték, mert olyat tanultak, amire nincs is szükségük.

Azok a válaszok, amiben találtam vmi hasznosat:

12-16 07:31

12-22 11:48

12-22 15:35

12-22 17:59

2008. dec. 23. 10:15
 28/33 anonim ***** válasza:
Héééééé!! Terhesség mint "szar családi politika" meg "hátrány"? Te normális vagy???????????
2008. dec. 23. 10:40
 29/33 anonim ***** válasza:

Ne is haragudj, de ha így próbálnak diákokat családalapításra ösztönözni, hogy plussz pontot kap az egyetemen érte, ha terhes, igenis egy elcseszett családi politikának tartom.

és igenis hátrány!!! Meglehetősen kevés embernek sikerül összeegyeztetnie az újszülött gyermeket az egyetemmel.

Szerintem a családalapításnak nem úgy kéne működnie, hogy mielőtt bármi végzettségem van, beleszülök egy gyereket a világba. Ne adj Isten beteg lesz.... nem tolhatod be a fiókba, a katalógusos órán meg nem mondhatod, hogy a gyerek beteg volt....

De ez már tök más téma...

2008. dec. 23. 10:50
 30/33 anonim ***** válasza:

Én sem támogatom az olyan pluszpontokat, mint pl. "halmozottan hátrányos helyzet", ergo cigány, vagy a terhesség. Mert előbbi rasszizmus az emberekre nézve, utóbbi pedig nem igazságos pl. a férfiakkal, vagy a sok normális nővel, akik tudtak óvszert vagy fogamzásgátlót használni.

És ne gyertek nekem azzal, hogy "ó, nem tudod mennyire lehetetlen baba mellett tanulni", mert valóban nem tudom, DE LE IS SZ.AROM! Választani kell: vagy a baba, vagy az egyetem. Ha nem megy egyszerre a kettő, akkor a tökömnek kellett neked baba...

2008. dec. 23. 11:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!