Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Jó tanárnak lenni külföldön?...

Jó tanárnak lenni külföldön? (Ausztria)

Figyelt kérdés

Lassan esedékes lesz, hogy eldöntsem, mit is szeretnék csinálni. Jelenleg 3 befutó van: orvos, építészmérnök vagy földrajz-történelem szakos tanár.

Habár orvos vagy építészmérnök is szívesen lennék, valahogy mégis a tanítás vonz a leginkább. Itthon viszont biztos nem lennék tanár, mert szerintem brutálisan alul vannak fizetve, és megbecsülést sem kapnak.

Mivel van egy felsőfokú német nyelvvizsgám, arra gondoltam, hogy Ausztriába mennék továbbtanulni, majd később ott is helyezkednék el tanárként.

A kérdés: megéri? Mennyivel vannak jobb helyzetben az ottani tanárok? Mennyire élnek jól? Mennyi megbecsülést kapnak?

Persze tudom, hogy ezekre a kérdésekre javarészt az interneten is kaphatnék választ, de én pont a ti véleményetekre lennék kívancsi, talán valakinek még személyes tapasztalata is van ezzel kapcsolatban.

A válaszokat előre is köszönöm! :)

2021. nov. 16. 20:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Több alkalommal olvastam, olyan híreket, hogy pl.. Ausztriában szó szerint, szeretnek a gyerekek iskolába járni, mert hogy ott nincsen olyan szinten le terhelve agyilag, mint nálunk. Ausztriában csak azokat a dolgokat tanítják meg a gyerekeknek amire tényleg szükségük van.

Sopron, Szombathely és ezeknek a környékéről iskolabuszok viszik ki a gyerekeket, Ausztriába tanulni. Még mi elött meg jelent volna a koronavírus. Személyesen is ismerek olyan szülőket akik a gyerekeiket, kint külföldön tanítják.

2021. nov. 18. 18:40
 12/12 anonim ***** válasza:

"Ausztriában csak azokat a dolgokat tanítják meg a gyerekeknek amire tényleg szükségük van."

Ez az állítás nagyon távol áll a valóságtól. Tény hogy más a tanterv, de szerintem nem hasznosabb mint nálunk. Oké hogy nincs annyi magolás pl. biológiából vagy földrajzból, de helyette például a nálunk ének-zenének nevezett tárgy nagyságrendekkel hangsúlyosabb, és magasabb óraszámban tanítják. Persze tudom a kultúra fontos meg minden, de szerintem egy péknek vagy hegesztőnek pont ugyanannyira (semennyire sem) kell a zeneelmélet, mint a gyűrődés-vetődés vagy a vulkanikus jelenségek ismerete. Szóval ott sem azt tanítják amire szükségük van a gyerekeknek.

2021. nov. 19. 23:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!