Erasmus? Menjek vagy ne?

Figyelt kérdés
Sokan ellenzik (csúszás, drága, nincs értelme), de találkoztam egy új nézőponttal: ne arra szocializáljuk a fiatalokat, hogy 1000-2000 kilóméterre (esetleg tengeren túlra) költözennek tanulni/dolgozni. Volt egy szülő, aki (nem a pénz és a veszélyek miatt aggódva), kifejtette, hogy nem azért nevelte a gyerekét nagy gonddal 20-25 évig, hogy utána repülőre üljön, ha látni akarja, vagy csak a sátoros ünnepeken lássa
2021. okt. 27. 15:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A csúszás nem s világ vége, annál többet ad az erasmus, nem minden ország drága, nálunk volt, aki még haza is vitt pénzt
2021. okt. 27. 15:44
 2/11 A kérdező kommentje:
Az újfajta szemléletről beszélek... ne erre neveljük a fiatalokat, hogy 1000-2000 kilométerre keressek a szamitasaikat
2021. okt. 27. 15:46
 3/11 anonim ***** válasza:
98%

Az megvan, hogy még Orbán is tanult külföldön? Egy félév Erasmus még nem az emigrálásra szocializál, az ilyen szülői mentalitás pedig szerintem nevetséges. A felnőtt gyerekét amúgy is ritkán látja az ember, az Erasmus pedig nem végleges, néhány hónap.

Ne ilyen szempontok szerint dönts. Szeretnél menni? Van rá anyagi keret? Beleférnek neked a hátrányai (a csúszás, stb)? Akkor menj.

2021. okt. 27. 15:47
 4/11 anonim ***** válasza:
97%
Miért ne lehetne erre nevelni? Nem az ős időkben élünk, ahol a posványba ragadtak a fiatalok, csak mert úgy a szokás. Külföldön nagyobb lehetőség van a fejlődésre
2021. okt. 27. 15:50
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem menjel. Kaland, tapasztalat. Es az Erasmus hatarozott ideig tart, utana hazajohetsz anyucihoz :-)

De amugy meg te szulokent minek orulnel jobban? Ha a gyereked boldog a vilag masik felen vagy ha boldogtalan a szomszed hazban?

2021. okt. 27. 16:07
 6/11 anonim ***** válasza:
95%
Most mi a kérdés, hogy Te személyesen menj-e Erasmusra, vagy csak az ellenérvek újfajta szemléletéről diskurálunk?
2021. okt. 27. 16:09
 7/11 A kérdező kommentje:
Mindkettő.
2021. okt. 27. 16:16
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy menj. Viccelsz? Milyen “csúszás”? 1 év esetleg? 😅😅😅

A Fideszesek is külföldön tanultak, Orbán Ráhelke is például.

2021. okt. 27. 19:57
 9/11 anonim ***** válasza:
97%

jó de most tényleg nem tudom... te vagy a gyerek, és a mamád egy drámakirálynő, te meg egyetemistaként is egy ötéves színvonalán függsz a véleményétől, vagy te vagy az anya, a kinek a pici babája örökre elköltözik tőle fél évre, vagy csak valami magára hagyott gondozott, akinek az ápolónője kiment tíz percre elszívni egy cigit?

amúgy megfigyeléseim szerint ont azok a szülők nem látják soha a kibszott életbe a kölyküket, akik "azért nevelték 20-25 évig, hogy utána őket boldogítsa". ez nem így működik. kölcsönkapsz egy teremtményt, legjobb tudásod szerint segítesz neki túlélni amíg nagy lesz, és utána teremtmény elmegy és éli a maga életét. aki meg nem akarja, hogy a projekt egy idő után önállósodjon, fogadjon örökbe egy súlyosan sérült gyereket. az nem megy sehova.

2021. okt. 27. 20:30
 10/11 A kérdező kommentje:
Olvastam az itteni kérdéseket és egy fiatal anyuka pampogott itt, hogy a lánya még öt éves, de 15-20 év múlva nem repülővel akarja látogatni
2021. okt. 27. 21:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!