Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Érdemes csak nyelvtanulás...

Érdemes csak nyelvtanulás céljából külföldön csinálni egy mesterszakot?

Figyelt kérdés
Anglisztika alapszakot végzek és összességében szeretem, de így a képzés végére már picit bele is untam. Nem túl specifikus vagy gyakorlatias a képzésünk, szinte három éven át olvasunk mindenfélét és nem érzem, hogy kialakult volna bennem, hogy most ezen belül mégis mi érdekelne úgy igazán, mivel szeretnék még többet foglalkozni stb. Úgyhogy alapból nem biztos, hogy angolos mesterszakokban gondolkoznék (bár más nagyon nincs is, úgyhogy inkább egy-két alapszak jöhetne még szóba), mert szívesebben kipróbálnék valami mást is. Viszont az egyetem alatt elkezdtem kínaiul tanulni (csak sima szabvál, nem minor) és volt lehetőségem részt venni egy nyári táborban is Kínában, ennek hatására megszerettem a nyelvet és elkezdett érdekelni a kínai kultúra. Emiatt elgondolkoztam azon, hogy esetleg mégis megérné-e Kínában megpróbálni egy angolos mesterképzést, mert akkor hosszabb időt eltölthetnék ott, jobban megismerném az országot, hatékonyabban tanulhatnám a nyelvet (itthon igazából az egyetem végeztével max. online tanulhatnék magántanárral, jó drágán és nem tartom valószínűnek, hogy más úton még eljuthatnék Kínába). Azon is gondolkoztam, hogy itthon jelentkezzek kínai alapszakra, de nem biztos, hogy szeretnék ezek után még egy másik bölcsész alapszakot elvégezni itthon (nem azért, mert haszontalan lenne stb., hanem mert nekem elég lélekölő maga a képzés és félek ugyanilyen lenne az is).
2021. okt. 21. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Érdemes és a legjobb megoldás.
2021. okt. 21. 18:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha az ezredfordulón lennénk, azt mondanám, ez elég jó. De ma már óva intenék mindenkit, hogy pusztán angol tanulás miatt válasszon BÁRMILYEN külföldi egyetemet. Ma az angol nyelv ismerete tök alap, semmi extra. Akkor menj külföldre, ha a szak, amit végeznél piacképes. Tele vagyunk himihumi egyetem bölcsész/társadalomtudományi szakjairól hazatérő, rengeteg adósságot felhalmozott emberrel, akiknek az összes felsőfokú tanulmányuk arra volt jó, hogy tudnak angolul. Ez sajnos ma már önmagában nagyon kevés. Ha kínaiul szeretnél tanulni, az persze némileg más.
2021. okt. 21. 18:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem angolról van szó, hanem kínairól. Angolul tudok és angol nyelvű képzésre mennék ki, a kínait pedig szeretném tanulni, fejleszteni. Én igazából ezt a "piacképes" dolgot elengedtem, mert engem abszolút nem érdekelnek azok a területek, amik ma piacképesnek számítanak pl. műszaki szakok, informatika, orvosi. Egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy ilyesmit tanuljak vagy a jövőben ilyesmivel foglalkozzak, sőt fel sem vennének ilyen szakokra, újra kellene érettségiznem, jó sok tandíjat fizetni saját zsebből stb. Úgyhogy én mindenképpen csak bölcsészettudományi, társadalomtudományi vagy esetleg művészeti képzésekben (de oda nem egyszerű bekerülni) gondolkozom, piacképesek vagy sem.
2021. okt. 21. 18:59
 4/7 anonim ***** válasza:
#3. Nézd, a te döntésed. Akárhogy is, kívánom, hogy találd meg a számításaid!
2021. okt. 21. 19:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha a nyelvtanulás az elsődleges célod, akkor miért nem nyelviskolában gondolkodsz? Van Kínában is belőle elég, sőt, úgy tudom vannak állami ösztöndíjak is ilyen 1 éves nyelvtanuló programokra.

Ha mesterre mész, és olyan témában ami nem kapcsolódik a kínaihoz, akkor sokkal kevesebb időd lesz a nyelvet tanulni, mivel a szak tantárgyaira is készülnöd kell. Ilyen szempontból szerintem nem éri meg mesterezni.

2021. okt. 25. 12:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Konkrétan nyelvtanulásra vonatkozó ösztöndíjat még nem találtam, más módom meg nem lenne kimennyi.
2021. okt. 25. 18:15
 7/7 A kérdező kommentje:
*kimenni
2021. okt. 25. 18:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!