Az igaz, hogy Romániában hamis történelmet tanítanak?
Figyelt kérdés
A dákokról, Erdélyről, a Magyarokról.2021. jún. 7. 14:06
1/10 anonim válasza:
Nálunk is vannak rá törekvések, szóval lehet benne valami.
2/10 anonim válasza:
Minden szentnek maga felé hajlik a keze.
4/10 anonim válasza:
Ha ez a kérdés egy évvel korábban jusson eszedbe, példákat is tudnék írni rá. Csak már eltüzeltük a történelem füzetemet...
5/10 meszike91 válasza:
A dák római folytonosság elmélete elég gyenge lábakon áll és politikailag motivált is.
6/10 anonim válasza:
Én egyet tudok ami nem is a népek eredetére vonatkozik hanem az 1919-es román megszállásra, Romániában arról azt tanítják, hogy mi hívtuk őket Magyarországra.
7/10 anonim válasza:
Én '56-ban "kintragadtam" Romániában.
Akkoriban úgy tanultam az iskolában, hogy Mályás román király volt (nemcsak román származású).
Később a kolozsvári Mátyás szoborra tettek ki egy táblát, miszerint Mátyás fekete seregét soha senki nem verte meg kivéve egy román vajda.
Ebből annyi az igazság, hogy Mátyás tárgyalni ment a vajdával, aki túszul ejtette, s csak váltságdíjért engedte el.
Később Mátyás "visszatért" a fekete sereggel...
Erről nem emlékezett meg a tábla.
8/10 anonim válasza:
Elég sok hülyeség van a történelem tankönyveikben.
9/10 anonim válasza:
Mátyás családja oláh származású volt. A dáko-román elméletüket már rég megcáfolta a tudomány.
10/10 anonim válasza:
A hatos a altal a leírt részben igaz mert volt aki hívta őket az a ferdites hogy ezt az egész magyarsággal azonosították
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!