Szerintetek megéri felvételizni a Marovásárhelyi Orvosi Egyetemre ebben az esetben?
Ha tényleg ezt szeretnéd csinálni, akkor természetesen megéri. Marosvásárhelyen a magyarok aránya kb 45%,szóval nem hiszem, hogy gond lenne ott élni.
A román nem egy túl bonyolult nyelv, esetleg úgy is csinálhatod, hogy amíg elkezdődik az új egyetemi tanév, addig részt veszel egy intenzív nyelvkurzuson (akár online: [link] tudom, hogy ez 9-12 osztályosoknak szól, de azért kérdezz rá, hátha elvállalnak vagy itt van még ez is: [link] Én ezekről tudok,amik online vannak, de biztos találsz még mást is. Élőben is rengeteg van, korosztálytól, várostól és tudástól függően. Marosvásárhelyen is van, akár az egyetem elkezdése előtt ki is jöhetsz, hogy itt végezz el egy kurzust, addig is megismered a várost és az embereket.)
Ahogy elkezdődik az egyetem beíratkozhatsz egy nyelviskolába is.
A nyelvkurzus valószínűleg már előtte adni fog egy alapot, de azt még tovább kell fejleszteni, ezért is jó a nyekviskola.
Ha összebarátkozol az egyetemen egy olyan emberrel aki jól tud románul, akkor esetleg megkérheted, hogy fordítson neked addig, amíg kicsit belerázódsz ebbe az egészbe. Szerintem ha tényleg komolyan veszed a nyelvsulit, akkor akár már az első év végére is megszerezheted a kellő tudást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!