Tippek román érettségihez?
Ez nekem nem tiszta, de mindegy.
De azért tessék:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..
Miért kéne esszéket magolnod?
Ha nagyon nem megy, akkor érettségizz le Magyarországon október-novemberben. Itt nem kell esszéket magolni.
A 1-es linkelt kérdésénel én vagyok a legtöbbet válaszoló. :)
Itt egy másik kerdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
A képeket pótolom, ha rendesen megjön a net. (Amúgy nálatok mekkora hó van?)
Ez szép és jó, csak a magyarországi és a romániai érettségikövetelmény nem passzol. Ha Magyarországon akar érettségizni, akkor arra külön kell készüljön, úgy hogy az tanárjai továbbra is nyaggatnák az ittenni anyaggal, hogy tudják lezárni.
A magolós III-as tétel nélkül 7-est írsz, ha a többi mind jó. :)
Amúgy az esszéket akár át is írhatnád egyszerűbb szóhasználatra. Vagy azokat a részeket amelyeket nem értesz, ki is hagyhatod. Nem az a cél, hogy minden feladatot tökéletesen megcsinálj, hanem hogy tudj írni annyit, hogy az 5,00 legyen meg. Ha a 400 szó helyett csak 200 jön neked össze a III-asnál, az még jó.
Meg pár tipp:
- Ha a román nem éri el az 5-öst, mindenképp kontesztáld meg. Hátha felemelik. Hátha...
- Ha összbe nem jön ki a 6-os, akkor a magyart kontesztáld, mert ha lehúzzák is, mindenképp azt írod újra. (Elivleg az a legkönyebb)
- Ha a román (vagy bármelyik ami még sz@rul ment) éppen csak átmenő, akkor ne kontesztáld, mert ha lehúzzák 5 alá, akkor 5 alatt fog maradni, s pótérettségizned kell még abból is.
3-as köszi, a képeket majd itt küldöd?
Nálunk nem esett a hó, itt Nagyvárad környékén :D
Ehhez még annyit hozzátennék, hogy külföldiként még fizetnem is kéne minden tantargyért egyenként huszon valahányezer forintot, és ez csak a középszintü, emelt szintűért 50.000 ft-ot.
4-es köszi a tippeket, attól nem félek, hogy nem jön ki a 6-os, a többi tantárgyból jól állok, csak a románnal van bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!