Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Tippek román érettségihez?

Tippek román érettségihez?

Figyelt kérdés
Nem tudok magolni, én mindig úgy tanultam, hogy azt meg is értettem. Ezért se tudom román érettségire bemagolni az esszéket. Nem tudok jól románul, nincs szókoincsem, nem értem az esszéket, hiába olvasom. Van valami tippetek, hogyan tudnám hatékonyan megtanulni az esszéket?

2021. márc. 17. 03:57
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Ez nekem nem tiszta, de mindegy.

De azért tessék:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..

2021. márc. 17. 11:27
 2/6 anonim ***** válasza:
29%

Miért kéne esszéket magolnod?

Ha nagyon nem megy, akkor érettségizz le Magyarországon október-novemberben. Itt nem kell esszéket magolni.

2021. márc. 17. 13:40
 3/6 anonim ***** válasza:
79%

A 1-es linkelt kérdésénel én vagyok a legtöbbet válaszoló. :)

Itt egy másik kerdés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..

A képeket pótolom, ha rendesen megjön a net. (Amúgy nálatok mekkora hó van?)

Ez szép és jó, csak a magyarországi és a romániai érettségikövetelmény nem passzol. Ha Magyarországon akar érettségizni, akkor arra külön kell készüljön, úgy hogy az tanárjai továbbra is nyaggatnák az ittenni anyaggal, hogy tudják lezárni.

2021. márc. 18. 08:28
 4/6 anonim ***** válasza:
76%

A magolós III-as tétel nélkül 7-est írsz, ha a többi mind jó. :)

Amúgy az esszéket akár át is írhatnád egyszerűbb szóhasználatra. Vagy azokat a részeket amelyeket nem értesz, ki is hagyhatod. Nem az a cél, hogy minden feladatot tökéletesen megcsinálj, hanem hogy tudj írni annyit, hogy az 5,00 legyen meg. Ha a 400 szó helyett csak 200 jön neked össze a III-asnál, az még jó.

Meg pár tipp:

- Ha a román nem éri el az 5-öst, mindenképp kontesztáld meg. Hátha felemelik. Hátha...

- Ha összbe nem jön ki a 6-os, akkor a magyart kontesztáld, mert ha lehúzzák is, mindenképp azt írod újra. (Elivleg az a legkönyebb)

- Ha a román (vagy bármelyik ami még sz@rul ment) éppen csak átmenő, akkor ne kontesztáld, mert ha lehúzzák 5 alá, akkor 5 alatt fog maradni, s pótérettségizned kell még abból is.

2021. márc. 18. 08:52
 5/6 A kérdező kommentje:

3-as köszi, a képeket majd itt küldöd?

Nálunk nem esett a hó, itt Nagyvárad környékén :D

Ehhez még annyit hozzátennék, hogy külföldiként még fizetnem is kéne minden tantargyért egyenként huszon valahányezer forintot, és ez csak a középszintü, emelt szintűért 50.000 ft-ot.

4-es köszi a tippeket, attól nem félek, hogy nem jön ki a 6-os, a többi tantárgyból jól állok, csak a románnal van bajom.

2021. márc. 18. 13:57
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

(Azt meg gondolom nem kell külön kiemelnem, hogy a PONT helyébe írj rendes pontot.)

2021. márc. 18. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!