Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan tudok bekerülni egy...

Hogyan tudok bekerülni egy külföldi egyetemre érettségi után?

Figyelt kérdés

2021. márc. 10. 11:33
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

#18. Direkt nem jelöltem meg egy országot se mert 1: rugalmas vagyok a témában, több országban is el tudom képzelni magam és 2: minden olyan ember véleménye érdekel aki külföldön járt egyetemre.

#20. Angolul és németül beszélek, de ez nem jelent semmit. Például Dániában is vannak olyan egyetemek ahol angolul lehet tanulni, sok ország biztosít angol nyelvű oktatást a felsőoktatásban.

2021. márc. 10. 19:36
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

21: csak nem biztos, hogy az idegennyelvű oktatás is ingyenes!

Mert az EU-állampolgárok számára ingyenes az egyetem - minden országban a "normál" oktatás. Tehát Dániában a dán, Ausztriában a német nyelvű, Franciaországban a francia, stb. stb.

De az idegen nyelvű sok-sok pénzbe kerülhet!

2021. márc. 10. 19:57
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Irorszag:

-Amennyiben nappali szak, www.cao.ie

-Amennyiben levelezo szak, a valasztott iskola(k)nal kozvetlenul kell jelentkezned

2021. márc. 11. 00:32
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

(Daniaban minden szak ingyenes, ha EU allampolgar vagy (angolul is).)

Dan felveteli rendszer es szakok:

[link]

Azt is erdemes fejben tartani, hogy minden orszagban es egyetemen mas-mas hataridokhoz kell igazodni, ugyhogy erdemes idoben utananezni a dolgoknak, mert sok idot vesz igenybe a kulonbozo papirok beszerzese.

Pl.: Daniaba marc. 15 a hatarido, Hollandiaba aprilis 1., ha mar szeptembertol kezdened az egyetemet...

Szoval erdemes mar januarban elkezdeni nezelodni az utolso evedben, ha kulfoldon szeretnel tovabbtanulni.

2021. márc. 11. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!