Hogyan tudok bekerülni egy külföldi egyetemre érettségi után?
#18. Direkt nem jelöltem meg egy országot se mert 1: rugalmas vagyok a témában, több országban is el tudom képzelni magam és 2: minden olyan ember véleménye érdekel aki külföldön járt egyetemre.
#20. Angolul és németül beszélek, de ez nem jelent semmit. Például Dániában is vannak olyan egyetemek ahol angolul lehet tanulni, sok ország biztosít angol nyelvű oktatást a felsőoktatásban.
21: csak nem biztos, hogy az idegennyelvű oktatás is ingyenes!
Mert az EU-állampolgárok számára ingyenes az egyetem - minden országban a "normál" oktatás. Tehát Dániában a dán, Ausztriában a német nyelvű, Franciaországban a francia, stb. stb.
De az idegen nyelvű sok-sok pénzbe kerülhet!
Irorszag:
-Amennyiben nappali szak, www.cao.ie
-Amennyiben levelezo szak, a valasztott iskola(k)nal kozvetlenul kell jelentkezned
(Daniaban minden szak ingyenes, ha EU allampolgar vagy (angolul is).)
Dan felveteli rendszer es szakok:
Azt is erdemes fejben tartani, hogy minden orszagban es egyetemen mas-mas hataridokhoz kell igazodni, ugyhogy erdemes idoben utananezni a dolgoknak, mert sok idot vesz igenybe a kulonbozo papirok beszerzese.
Pl.: Daniaba marc. 15 a hatarido, Hollandiaba aprilis 1., ha mar szeptembertol kezdened az egyetemet...
Szoval erdemes mar januarban elkezdeni nezelodni az utolso evedben, ha kulfoldon szeretnel tovabbtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!