Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan tudok bekerülni egy...

Hogyan tudok bekerülni egy külföldi egyetemre érettségi után?

Figyelt kérdés

2021. márc. 10. 11:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
80%

wow kilences, ilyen animált izét még nem is láttam *.*

ezt hogy csinálod én is akarok ilyet hülye kérdésekhez beszúrni!

(tizes vagyok csak most fogtam fel mi van a linken... nem vagyok egy tech-zseni bocsi :D)

2021. márc. 10. 16:51
 12/24 anonim ***** válasza:
90%
#11: behívod a [link] oldalt, és oda beírod a megfelelő keresőszót, majd megnyomod a "google search" gombot ott a képernyőn. Alatt ki fog dobni egy linket, ami alatt ott a "copy URL" - rákattintasz, majd Ctrl + V-vel bemásolod ide. :)
2021. márc. 10. 16:57
 13/24 anonim ***** válasza:
80%
wooow, kösziii! nagyon jó játék :D
2021. márc. 10. 17:19
 14/24 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen könnyű kérdés ennyi embernek fog nehézséget okozni.

De akkor kezdjük is...

Kedves #4-es. Köszönöm a válaszodat, te voltál az egyetlen aki értelmesen és kultúráltan tudott válaszolni. Le a kalappal. Amúgy azt a kérdést nem én írtam, nem szeretnék pedagógus lenni.

Kedves #6-os. Ha nem tudod a kérdésemre a választ akkor nem válaszolj rá. Ilyen egyszerű.

Természetesen igen, van hozzáférésem a Google-hoz, de arra voltak kíváncsi, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata amit röviden, pár mondatban meg tud osztani.

Kedves #9-es. Gratulálok, tovább gyarapítottad a retardáltak csoportját. Neked is azt tudnám javasolni hogy ha nem tudod a kérdésre a választ akkor ne válaszolj. Természetesen én is rá tudok keresni, deolyan mélyen nem szerettem volna beleásni magam a tébáma, csak pár véleményt akartam hallani.

Kedves #10-es. Egyelőre csak mások tapasztalatát és gondolatait szerettem volna hallani, nem egyből kijutni egy külföldi egyetemre. Igen, tudom, hogy rengeteg ország van, de az érdekelt, hogy tud-e bárki valamit egy-egy országról. Neked is, mint az előzőknek, azt szeretném mondani, hogy ha nem érted meg a kérdést akkor nyugodtan vissza lehet menni általános harmadik osztályába szövegértést gyakorolni.

Köszönöm a válaszokat. Ma is újabb hülyegyerekeket ismerhettem meg :)

2021. márc. 10. 17:25
 15/24 anonim ***** válasza:
85%

hatos te vagy...

amúgy lehet hoyg tényleg hülye vagyok, de eskü nem értem, te azzal hol jutsz előrébb, hogy untatlak a tapasztalataimmal mongóliában, de te kamcsatkát nézted ki...

2021. márc. 10. 17:30
 16/24 A kérdező kommentje:

#15. Valóban elírtam, az 8-as akar lenni.

Nem baj, hogy nem érted, engem akkor is érdekel más emberek tapasztalata, még akkor is ha végül nem abba az országba megyek. Ezt hívják egészséges kíváncsiságnak

2021. márc. 10. 17:37
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Négyes vagyok újra - lassan kezdek rájönni, mit szeretnél.

Ami miatt az átlagnál talán türelmesebb és toleránsabb vagyok:

- nem itthon tanul a fiam

- emlékszem milyen volt amikor még azt sem tudtam, hogy induljunk neki, nem volt kitől kérdezni sőt... igazán még a jó kérdéseket sem tudtam.

Amit javaslok: a legfontosabb, legyél őszinte magadhoz, hogy mit szeretnél és mire vagy képes (tudásban, anyagiakban is). Érdemes megfogalmaznod, hogy a tanulási folyamat végére milyen képesítést szeretnél megszerezni. (Aztán ez persze változhat, ha már benn vagy egy egyetemen rengeteg új info lesz majd a lehetőségeidről).

"A" verzió: ha egyedül vágsz bele: elkezdesz egyetemet és szakot keresni a fentiek függvényében - ez egy idegőrlő tevékenység, de ha már legalább a nyelvet és a szakirányt tudod, akkor már itt a gyakorin is konkrétabban tudsz kérdezni. A QS ranking vagy más egyetemi rangsor sokat segít a keresésben.

Nézz ki legalább 10-15 egyetemet különböző országokban. Figyelj nagyon, sok helyen az alapképzések csak az ország anyanyelvén érhetők el, a mesterképzések között már több az angol nyelvű.

Minden egyetem honlapján elérhetők a felvételi követelmények és maga a felvételi eljárás határidőkkel együtt. Általában külön fül van a leendő hallgatóknak millió infoval a lakhatástól közlekedésen át a megélhetésig és fizetnivalókig. Ha valami mégsem világos kell ott lennie kontaktnak, emilnek, telefonszámnak ahol/akitől kérdezni lehet.

Minden egyetemnek van fb oldala, diákszervezete de nagyon sok országban találsz magyar diákszervezetet is. (Ausztriában biztosan van, MDE-VUS néven). Saját tapasztalat alapján ők is sokat tudnak segíteni.

Ha úgy gondolod túl nagy kihívás a felvételi folyamatot egyedül végigvinni, akkor jönnek képbe a magyarországi irodák. Végül mi is ezt választottuk. Nem olcsó lehetőség, de megéri a biztonság, hogy rendben legyen minden. Nagyon sok intéznivaló lesz, bizonyítványok fordítása, hitelesítése, jelentkezési lapok kitöltése, motivációs levelek, felvételi elbeszélgetés - és ahány ország, ahány egyetem annyiféle elvárás. Van ahol csak az érettségit kérik (az eredmény is mindegy)és már be is iratkozhatsz és ingyenes a képzés, máshol minimum C1es nyelvvizsga (van ahol az sem mindegy hogy ez milyen típus), nézik a jegyeid, motivációs levél kell és önkéntes munka és lehetőleg országos tanulmányi versenyen top10es helyezés plusz sportolj is valamit - és mindezek tetejébe horror tandíj.

Szóval nincs egy fix séma, türelmesnek és talpraesettnek kell lenned. És ha elfogadsz a végére egy jótanácsot: hidd el, ha kedvesen, jó stílusban kérdezel és reagálsz a válaszra és használod a kérem, köszönöm, elnézést szavakat, sokkal-sokkal könnyebb lesz az életed. Sok sikert!

2021. márc. 10. 18:14
 18/24 anonim ***** válasza:

14: de hogyan válaszoljon bárki is a tapasztalatáról, ha te egyetlen országot se jelöltél meg?

Nem hinném, hogy vannak itt olyan GYK-olvasók, akik több országban is megfordultak egyetemen!

2021. márc. 10. 18:30
 19/24 anonim ***** válasza:
#15: hát hisz ez az! :-DDD
2021. márc. 10. 18:31
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Milyen nyelven beszélsz? Ez már eleve meghatározza, hogy egyáltalán hová pályázhatsz...
2021. márc. 10. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!