Hogyan készüljek külföldi egyetemre?
Nem vitatok semmit, lehet a kérdező zseni is, csupán érdemes 100% gazdasági alapon dönteni. Amíg nincs miből, addig ne vállaljon az ember kockázatot. Ezért mondom, hogy mesterképzésre érdemes kimenni, mert bármi is történik, akkor már van egy papír ami feljogosít a szakmai munka végzésére. EU-n belül pedig bármikor vállalhat munkát. Én pont így teszek. Megvan az itthoni BSc, EU-ban kereshetek munkahelyet külföldi MSc. alatt probléma nélkül.
Aztán persze minden a kérdező döntése.
4-es és 9-es voltam.
+1 a magyar alapképzés + külföldi mester mellett. Ez esetben a lehető legjobb magyar egyetemek egyikére próbálj bekerülni az adott szak szerint, amit szeretnél csinálni. Nekem ismerősöm is itthon végzett egy nemzetközi gazdálkodás alapképzést, a mestert meg asszem Dániában csinálta, de nem vagyok benne biztos pontosan.
Az angolra nagyon feküdj rá! Majdnem anyanyelvi szint. A Harvard és társai olyan egyetemek, ahol nagyon komoly színvonal van, nyelvi hiányosságoknak nincs helye, az anyanyelven beszélőknek is komoly kihívás. Nem véletlen a világ legjobb egyeteme, gondolhatod, hogy nem egy noname alapítványi fizetős magyar fősuli színvonal.
Amelyik válaszoló meg bíztat, hogy vágj be nyugodtan, az elbagatelizálja a dolgot, mintha csak arról lenne szó, hogy vidékről Pestre akarnál menni egyetemre. Azért ez tényleg nem ennyire egyszerű. Komoly költségek, és nem az van, hogy majd diákmunkán árufeltöltőként dolgozol mellette a Tescoban, mert ki tudja, hogy ott külföldi hallgatók hogy tudnak dolgozni. Erre vonatkozóan nem itt gyk-n fogsz választ kapni, ennek alaposan utána kellene járni. Nem akarok baromságot állítani, de esetleg az amerikai nagykövetségen ilyesmiről nem tudnak véletlen információt adni? Egy próbát lehet megérhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!