Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mi az oka, hogy egyetem alatt...

Mi az oka, hogy egyetem alatt nem vettetek részt cserediák programban?

Figyelt kérdés
Erasmus/campus mindig/full bright/nyári egyetem
2020. dec. 27. 08:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
A piszkos anyagiak.
2020. dec. 27. 09:14
 2/14 anonim ***** válasza:
48%
Minek?
2020. dec. 27. 09:18
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
Az én szakomon rengeteg gyakorlat volt, amit nem lehetett kihagyni, pláne, hogy minden tárgyra másik 5 minimum épült, így egy kihagyás is 1 év csúszással járt volna. Nem lehetett volna megvalósítani az erasmust. De 1 hétre kimentem a barátnőimhez Csehországba, ahol ők voltak. Nekem annyi elég is volt
2020. dec. 27. 09:23
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Nem volt rá pénzem :)
2020. dec. 27. 09:57
 5/14 anonim ***** válasza:
97%
Családi okokból, anyukám krónikus beteg, rajtam kívül nincs senkije. Nem tehettem volna meg, hogy 4-5 hónapra itthagyom. Egyszer voltam egy 3 hetes nyári egyetemen, de csak itt a közelben, Ausztriában.
2020. dec. 27. 10:07
 6/14 anonim ***** válasza:
89%

Az én szakomon, aki ilyenben részt vett, az mind csúszott annyi félévet, amennyit kint töltött. Órára bejárás nélkül nem engedték egyiket sem ZH-zni, vizsgázni, tárgyat felvenni. A kinti tárgyaikkal tudtak haladni, de egyiket sem tudták beszámíttatni itthon. Ahogy hallottam a kinti tárgyakat a kinti oktatók sem vették komolyan. Nem igazán tanulás volt, inkább projektmunkának tűnt nekem már meglévő tudást felhasználva. Lényegében a nyelvhasználat miatt érte volna meg esetleg.

A másik, ami visszatartott, hogy nem volt lehetőség igazán jó helyekre kimenni. Szóval nem ilyen MIT, Harvard és társaihoz lehetett menni, hanem a kevésbé ismert helyekre, amik globálisan nézve az itthoni egyetemekkel játszottak egy ligában, akkor meg már inkább maradtam itthon. Most ha beírom a CV-be, hogy Düsseldorfban vagy valami random svéd városban "tanultam" 1 félévet, azt igazából nem nagyon tudják hova tenni itthon. Ha meg a célországban helyezkedtem volna el, akkor meg az lenne, hogy miért nem az ottani fővárosi top műszaki egyetemen tanultam.

2020. dec. 27. 12:37
 7/14 anonim ***** válasza:
87%
Nem érdekelt.
2020. dec. 27. 13:19
 8/14 anonim ***** válasza:
96%
Se időm, se pénzem nem volt ilyesmire.
2020. dec. 27. 17:29
 9/14 anonim ***** válasza:
26%
Pénz amúgy nem kell, az ösztöndíj programnak az a lényege, hogy kapsz pénzt. Én speciel még vittem is haza belőle fél év utan
2020. dec. 27. 18:17
 10/14 anonim ***** válasza:
97%
Kapsz, csak nem elég. :) ráadásul a munkámat ott kellett volna hagynom érte, amit nem engedhettem meg magamnak.
2020. dec. 27. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!