Mi az oka, hogy egyetem alatt nem vettetek részt cserediák programban?
Az én szakomon, aki ilyenben részt vett, az mind csúszott annyi félévet, amennyit kint töltött. Órára bejárás nélkül nem engedték egyiket sem ZH-zni, vizsgázni, tárgyat felvenni. A kinti tárgyaikkal tudtak haladni, de egyiket sem tudták beszámíttatni itthon. Ahogy hallottam a kinti tárgyakat a kinti oktatók sem vették komolyan. Nem igazán tanulás volt, inkább projektmunkának tűnt nekem már meglévő tudást felhasználva. Lényegében a nyelvhasználat miatt érte volna meg esetleg.
A másik, ami visszatartott, hogy nem volt lehetőség igazán jó helyekre kimenni. Szóval nem ilyen MIT, Harvard és társaihoz lehetett menni, hanem a kevésbé ismert helyekre, amik globálisan nézve az itthoni egyetemekkel játszottak egy ligában, akkor meg már inkább maradtam itthon. Most ha beírom a CV-be, hogy Düsseldorfban vagy valami random svéd városban "tanultam" 1 félévet, azt igazából nem nagyon tudják hova tenni itthon. Ha meg a célországban helyezkedtem volna el, akkor meg az lenne, hogy miért nem az ottani fővárosi top műszaki egyetemen tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!