Azok válaszára várok, akik már részt vettek cserediák programban?
Én 14 évesen voltam Dániába 1 hétre .Nagyon jó volt ,kedves volt a család ,és én olyan szerencsés helyzetben voltam,hogy az apuka tudott magyarul :)
Az ételek is jók voltak,és egész jól megértettük egymást.
Egyébként repülővel utaztam :)
Barátnőm vesz részt cserediák programban. Ők az iskolán keresztül mennek Németországba (ált. 2 hétre). Nagyjából hasonló a dolog, mint ahogy előttem írták. Tehát vagy repülővel vagy busszal mennek ki, ott vannak két hetet, rendesen járnak suliba, mint ahogy itthon is, csak az ottani német suliba. A család, ahol lakik a vele egy korosztájú fiúval vagy lánnyal (attól függ, hogy hová kerül) jár iskolába és ő segít neki az ottani dolgokban.
Ez a program viszont fordítva is megy. Tehát utána valamikor Németből jön ugyanaz az ember és őt kell nekik elszállásolniuk barátnőméknek az otthonukban 2 hétre. És míg ott van, addig barátnőm segít neki, felel érte és vele jár a sulijába. Ez a nyelvtanulás szempontjából hasznos "cserediák program".
Barátnőm kéttannyelvű gimis tagozatra jár.
Én ösztöndíjjal töltöttem három hónapot Franciaországban, Savoie régióban. Óriási élmény volt, nagyon megszerettem a családot, sok emberrel találkoztam, akikkel máig tartom a kapcsolatot. Rengeteg új helyen jártam, a kint töltött idő alatt végig utaztam, és a nyelvtudásom a is fejlődött.
Ezen kívül, mivel kéttannnyelvű gimiben tanulok, minden évben részt vettem cserediák programban is, így másfél heteket töltöttem kint Franciaországban (Saumur, Strasbourg, Aix-les-Bains), majd én fogadtam a páromat itthon. Szintén nagyon klassz lehetőség az utazásra és barátkozásra, én csak ajánlani tudom :)
Ha bármelyikről van konkrét kérdésed, szívesen válaszolok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!