Jogász képzés Erasmus?
Jogász szakon tanulók, hányadik félévben mentetek Erasmusra?
Hova mentetek?
Hogy sikerült teljesíteni a tárgyaitokat?
Mennyire volt így nehéz?
Csúsztatok évet az Erasmus miatt?
Melyik egyetemre jártok?
Köszönöm a válaszokat!
Sosem láttam értelmét jogász vagy államtudományi képzéssel erasmusra menni. Ez alól kivételt képez, ha valaki a nemzetközi jog/uniós jog területén szeretne elhelyezkedni.
Minek tanulná az ember pl. a dán polgárjogot, amikor soha az életbe nem fogja használni? Lehet mondani, hogy külföldön is lehet elhelyezkedni jogász diplomával, de akkor meg a magyar jogrendszert felesleges tudnia, alapból kezdje meg az egész szakot külföldön.
Nyilván vannak tölteléktárgyak, amik generálisan vonatkoznak minden országra (szociológia, közgazdaságtan stb.), de ezek miatt meg nem gondolnám, hogy megintcsak megéri kimenni.
Mégegyszer mondom, aki külügyi állást szeretne később, annak teljes mértékben aláírom, hogy megéri kimenni nagyon. Viszont egy komolyabb jogi karon (elte, szeged) nem igazán lehet szerintem azt mondani bármelyik félévre is, hogy egyszerre megcsinálható jelenlét nélkül egy külföldi egyetem félévével. (vizsgaidőszakával)
1. válaszoló
Annyiban vitatkoznék veled (bár én nem vagyok jogász), mint Erasmust megjárt személy, hogy szerintem az Erasmusnak sokkal kevésbé van oktatási szempontból jelentősége, mintsem kulturális, kapcsolatépítési szempontból.
Arról nem is beszélve, hogy az általam Erasmuson megismert emberek 90%-a véletlenül sem azért ment ki, hogy ott a tudását elmélyítse valamilyen területen, hanem a buli, utazgatás, "kalandvágy" miatt. A nagy részük az órákat sem látogatta, mert folyamatosan utazgatott, vagy épp bulizott. Illetve az is jellemző volt, hogy felvettek 1-2 tölteléktárgyat, ami kb "ingyen kredites" volt, hogy meglegyen az a minimum kreditszám, ami ahhoz kell, hogy még éppen ne kelljen visszafizetni az ösztöndíjat, de amúgy egy betűt nem tanultak egész félévben.
Hozzáteszem, ezzel nem az Erasmust szeretném degradálni, vagy általánosítani, mert biztosan vannak azért, akik tényleg komoly szándékkal vágnak bele, csak tapasztalataim szerint nem ez a jellemző.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!