Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Így van esélyem külföldi...

Így van esélyem külföldi egyetemre menni?

Figyelt kérdés

11.-es vagyok. Novemberben csinálom a középfokú angol nyelvvizsgát, ami nagy valosznuseggel sikerülni fog. Eddig nem voltam olyan jó tanuló, 3,6 körül volt az átlagom. Mostmár elkezdtem tanulni.

Nyilván angol nyelven tanulnék. Ehhez kell egy felsőfokú nyelvvizsga, vagy emelt érettségi?

Milyen atlagomnak kell lennie, hogy külföldön(Európában, környező országokban) felvegyenek egyetemre? Van olyan, ami támogatott, és ingyenes vagy legalábbis nem annyira drága?

2020. okt. 5. 10:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Dániában és Finnországban például ingyenes az oktatás.

Mindenképpen felsőfokú nyelvvizsgát kell letenned, méghozzá IELTS ét vagy CAEt (ezek nemzetközileg elismert nyelvvizsgák).

Keress rá a kinti egyetemekre, ott konkrétabban meg szokták mondani hogy, melyik szakra pontosan milyen szintű nyelvvizsga kell (az IELTS és a cae nem szimplán felsőfokú, hanem egyéb kategóriák szerint van beosztva, de egy biztos itthoni felsőfokú tudás nélkül nincs értelme megpróbálkozni azzal a szinttel amit általában kint kérnek) illetve vedd fel a kapcsolatot a kinti egyetemekkel hogy, nagyjából milyen tanulmányi eredményt várnak el

2020. okt. 5. 10:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván országonként/egyetemenként eltérő a helyzet, a kiválasztott egyetem oldalán tudsz tájékozódni.

Általában nemzetközileg elfogadott nyelvvizsgát várnak,illetve sok helyen még érettségi előtt kell jelentkezni motivációs levéllel, és ők megmondják neked, hogy mik a követelmények (pl. 3 emelt érettségi minimum 4-es eredménnyel xyz tárgyakból),de eltérő is lehet...

Megtakaritás is kell mindenképpen, ha nem találsz szállást vagy munkát,akkor elég magasak is lehetnek a megélhetési költségek.

Azt is érdemes megfontolni, hogy megéri -e kimenni külföldre...egy no-name egyetemmel nem biztos, hogy jobban jársz,mintha itt végeznéd el a szakot ingyen. Amúgy milyen szakra mennél?

2020. okt. 5. 10:25
 3/5 A kérdező kommentje:
Pénzügy vagy marketing vagy turisztika. Legjobban pénzügyre szeretnék.
2020. okt. 5. 10:51
 4/5 anonim ***** válasza:
84%
Ha ebbe az irányba szeretnél menni, akkor az alapképzést végezd el Magyarországon, a Corvinus-ELTE-BGE hármas valamelyikén (az erősség sorrendje is ilyen). Az alapképzés alatt fektess hangsúlyt az angolod fejlesztésére és legyen 1-2 év (inkább utóbbi) gyakornoki tapasztalatod is. Közben persze egy félévet Erasmussal is kint tudsz tanulni. Mindeközben spórolj össze legalább 2000 eurót, majd utána menj külföldre mesterre. Csak úgy fogod tudni megoldani a megélhetést, ha a mester alatt legalább heti 20 órában dolgozol is. Ha beszéled a helyi nyelvet, akkor ez könnyű lesz, ha nem, akkor nehezebb, de ha olyan városban vagy, ahol sok az angol munkanyelvű multi, akkor megoldható.
2020. okt. 5. 11:00
 5/5 anonim ***** válasza:
90%

Dánia/Svédország/Finnország.

De a C1 angol nem lenne rossz (én C1-el jöttem ki, ehem... vannak érdekes élményeim 😂).

Ha nem vagy benne biztos, hogy mit/hol/hogyan, akkor a 4es válasz alternatívája nem rossz. Elég sokan csinálják így.

2020. okt. 5. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!