Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Lehetséges hogy az egyetem...

Lehetséges hogy az egyetem nem kér jegyeket?

Figyelt kérdés

Külföldön szeretnék tanulni és rátaláltam erre: [link]

Nem találtam a követelményeknél az iskolai eredményeket, csak az óraszámokat. Lehetséges hogy nem kéri az átlagot? Meg olyat is olvastam hogy valaki már az érettségi előtt megkapta hogy felvették.

Esetleg tudtok olyan egyetemet külföldön (angol nyelven) ami nem kér kiemelkedő iskolai átlagot mert én kb 3.7-es tanuló vagyok és szerintem ez a legtöbb egyetemre, akadémiára nem elég. Angolból jó vagyok és készülök az IELTS-re, most leszek végzős, gimi után 1 éves angol felkészítőre akarok elmenni (eddig az EF-re találtam rá, tudom hogy drága) és csak utána a felsőoktatásra. Ami érdekel leginkább az a Business.

2020. júl. 25. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

Van egy link az oldalon, az érettségi bizonyítvány kell nekik.

+ You are required to document at least Danish B level in English and Danish C level in Mathematics.

Ez alapján azt gonodolom, hogy a dánoknál nem 1-5ig vannak a jegyek, hanem betüvel jelzik a szinteket. Ennek nem néztem utána, csak ebből gondolom.Ezért a 3,7 az nem hiszem, hogy nekik nagyon számítana.

Amit még olvastam, hogy matekből és gazdaságtanból meg kell lennie X óraszámnak a saját országodban is ami 250óra.

Kell az angol nyelvvizsga, ami kevesebb mint 2 éves, és az oldalon le is írták a pontszámokat, hogy melyik vizsgánál mennyi pontot, százalékot fogadnak el, és itt is kikötés, hogy 250órát tanuld az elmúlt 3 évben a gimidben, ahogy a mateknál/gazdasági óránál.

Ezek a belépők, gondolom ezen kívül még ilyen motivációs leveleket kell írnod, vagy skaype-on beszélgetnek veled stb. Szóval azért nem garantált, mert a nyelvvizsgát és az érettségit a világban nagyon sok ember tudja produkálni, nem mond el semmit az adott személyről.

Azzal viszont számolni kell, hogy ha nem magyar egyetemen keresztül nyersz felvételt ide, hanem a teljeset ott csinálod, akkor nagyobb az esélye annak, hogy fizetős a hely, persze csak ha ez gondot jelent.

2020. júl. 25. 23:25
 2/5 A kérdező kommentje:
A Danish level B,C stb. Az óraszámokat jelenti 😄
2020. júl. 26. 02:40
 3/5 anonim ***** válasza:
2020. júl. 26. 08:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Select country és ott van
2020. júl. 26. 08:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyébként van olyan opció hogy írsz az egyetemnek és rá kérdezel. Külföldön szerintem segítőkészebbek ilyen szinten. Én annyit látok hogy angol, matek, meg valamilyen gazdasági szak kell, de mint külföldi szerintem a gazdaságitól eltekintenek hisz gondolom ezek szerint Dániában lehet ilyeneket választani. 3.7tel biztos felvesznek
2020. júl. 26. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!