Milyen érettségik szükségesek a külföldön való továbbtanuláshoz?
Figyelt kérdés
Jövőre érettségizem, most fejeztem be a tizenegyediket. Szemezgetek a külföldi egyetemekkel pár napja, szóval még nem teljesen értem hogyan is működik ez a rendszer. (Belgium, Németország, Svájc érdekelnek eddig, de nyitott vagyok Nyugat-Eun belül) Az megvan, hogy kell egy minimum 6-os IELTS vizsga angolból (angol nyelvű képzésre szeretnék menni mindenképpen). Eddig angolból terveztem emeltezni, de ahogy olvasom annak semmi értelme nem lenne, ha külföldre szeretnék menni. Az lenne a kérdésem, hogy most számít-e az emelt kint, figyelembe veszik-e, ha igen akkor gondolom szakja válogatja, hogy melyik tantárgyat. A második nyelvem a német, ha abból lenyelvvizsgázok középfokon dobna-e valamit a jelentkezésemen, vagy elvárás másik nyelv ismerete?2020. júl. 24. 18:33
1/1 anonim válasza:
Sajnos kb egyetem, szak válogatja hogy mit “kérnek”, nekem volt osztálytársam nyugat-euba szeretett volna menni és ő úgy érettségizett, mintha itthon tanult volna tovább. Oda nem kellett másik nyelv, úgyhogy maradt a közép angol, emelt töri és msgyar. (Itthon is beadta a felvételit, biztos ami biztos)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!