Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldön szeretnék továbbtanu...

Külföldön szeretnék továbbtanulni, de csak olyanokat támogatnak, akik életükben először járnak egyetemre, viszont én már jártam itthon két félévet. Ezt valahogy 'semmissé' lehet tenni?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés, viszont hátha. Államilag támogatott képzésre jártam két félévet (még most is tart a 2.) aztán kiiratkozom.
2020. jún. 16. 00:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem lehet.
2020. jún. 16. 00:25
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

Kik támogatnak "olyanokat"?

Talán tőlük kellene megkérdezni, kit és miért támogatnak...

2020. jún. 16. 00:25
 3/9 A kérdező kommentje:

Akik az Eu-ban laknak + 'first-time undergraduate student'

Gondoltam màr arra is, hogyha a mostani egyetememnek kifizetném a tandíjat a két félévre. Bár valószínű így sem lenne lehetséges.:/

2020. jún. 16. 00:29
 4/9 A kérdező kommentje:
#2 ez Írországban van. Hogy akkor ingyenes a tanítás, ha amit az elozo válaszomban leírtam, teljesül.
2020. jún. 16. 00:33
 5/9 anonim ***** válasza:
98%
Ha visszafizeted a tandíjat, akkor se tudod semmissé tenni.
2020. jún. 16. 00:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

#3 Azt nem azokra értik, akiknek ez lenne az első diplomájuk?

Azt hiszem az UK-ban például így van, hogy az első diplomát lehet full-time-ban csinálni diákhitellel. Lehet az íreknél is hasonló.

2020. jún. 16. 01:30
 7/9 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem legtisztább, ha írsz az egyetemnek, és megkérdezed.
2020. jún. 16. 03:08
 8/9 anonim ***** válasza:
97%
Azt tudom hogy Angliában úgy van hogy az első diplomára van a hitel (nem támogatás) és a másodikra nem valószínű hogy megadják vagy csak részben. Szerintem helyzettől függ ők bírálják el hogy mennyire vagy jogosult.
2020. jún. 16. 08:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha nem mondod el, hogy jártál két félévet egyetemre, akkor sosem fogják megtudni hivatalosan. Egy barátommal egy holland egyetemen közölték az irodában, hogy inkább ne vigyék be a rendszerbe, hogy a felvételi óta megszerzett egy magyar mester diplomát is, mert csak az első diploma olcsóbb és nehogy bezavarjon az állami támogatásba. Ha te nem küldöd el a dokumentumokat, akkor egy diplomáról se fognak tudni külföldön, nemhogy 2 félévről.

Persze a legtisztább, ha írsz nekik.

2020. jún. 16. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!