Orvosi egyetem Londonban?
Sziasztok!
Az utolsó évemet fogom befejezni gimiből és már döntöttem, hogy hogyan is fogok tovább menni.
Mindenképpen pszichiáter szeretnék lenni, Londonban folytatnám a tanulmányaimat. Esetleg valakinek tapasztalat? International Scholarships hogyan működik? Vagy student Loan? Mire figyeljek a legjobban? Beiratkozásnál miket fognak kérni? Bármilyen tippet szívesen fogadok.
Itt miért csak trollok vannak?
Nyilván nem februárban fogok menni, előre fel szeretnék készülni. Ahelyett hogy próbáltok okos, vicces kommenteket írni, csak azt bizonyítjátok hogy kövér kis chipszes, zoknis 14 évesek vagytok.
Írj választ, ha nem tudsz akkor ne írj. Ne okoskodj, nem mész vele sokra.
A tandíj az esetek legtöbbjekor £9,250/év.
A student finance alapból mindenkinek jár aki felvételt nyer egyetemre, egyelőre még az EU-s diákoknak is. A határidő ha jól emlékszem minden év májusában szokott lenni, de addigra már feltehetőleg valamelyik egyetem elfogadta a jelentkezésed (conitional vagy unconditional offer), és annak az egyetemnek a nevével és a szakának a nevével kell jelentkezned a diákhitelre.
Ha végül más egyetem/szak mellett döntesz, akkor nem lesz bonyodalom ezeket utólag átírni, nyugi.
Kapsz majd visszajelzést ha mindent jól töltöttél ki, hogy miképp fizetik a hitelt ki az egyetemnek (vagyis nem közvetlen neked). Ezt a levelet be kell vinned majd az egyetemre vagy be kell küldened email-ben a finance team-nek. Bár sok esetben minden automatikus és foglalkoznod sem kell vele.
Ezek után a hitellel nem kell foglalkoznod. Minden év májusában újra kell majd igényelned ugyanazt az összeget, ezt ne felejtsd el.
A visszafizetés elég kedvező. Csak akkor kell elkezdened törleszteni, ha évi legalább 26 ezer fontot keresel. Ha kevesebbet keresel, nem fizetsz. Ha nincs munkád, nem fizetsz.
Ha26 ezer font felett keresel, akkor az efeletti összeg 9%-át vonják majd le a fizetésedből. Tehát ha 27 ezret keresel évente, akkor annak a +1000 fontnak a 9%-át kell befizetni.
Az egész 30 év után elévül.
Feltételezem mész majd mesterképzésre ezen a szakon, ami a legtöbb helyen csaj 1 éves. (Viszont nagyon intenzív).
Ott a diákhitel hasonló, csak ott a kereseti határ az 21 ezer font, és az afeletti összeg 6%-át kell majd befizetni. (Meg persze +az alapképzésre felvett diákhitel).
A többi dolog ugyanaz ennél a hitelnél is.
Ha mondjuk Magyarországon dolgozol mert úgy alakul, akkor minden szabály ugyanaz, de a threshold az 26 ezer font helyett 15 ezer font, és akkor at afeletti összeg 9%-a megy hitelre.
Érdemes lejelenteni és nem meglógni a hitel elől, mert tényleg filléres törlesztőkről beszélünk.
Dolgozni biztosan tudsz valamit majd, mivel Angliában alapképzésnél a legtöbb helyen csak heti 3 napokat kell bejárni.
Beiratkozásoknál hogy mit kérnek, az függhet az egyetemtől. Ha jobb helyre tervezel menni, akkor legyen 2 emelt érettségid ami a szakodhoz közel állhat, illetve a legrosszabb érettségi jegyed ne legyen négyes alatt. De ez ilyen Oxbridge követelmények, szóval ha nem oda tervezel menni, akkor nyilván lazább a követelmény.
Ösztöndíjakról nem tudok sokat. Ha az egyetemednek van ilyen programja, akkor arra jelentkezel és akkor mondjuk kapsz 500 fontot.
Amikor a student finance/hitelre töltöd ki a lapot, akkor pipáld be a végén azt, hogy hozzájárulok hogy megosszák az adataimat. Ez azért jó, mert automatikusan nézik mikre vagy jogosult, és kaphatsz EU-s ösztöndíjat is, párszáz fontot.
Saját felhasználású hitelt azt hiszem csak annak adnak aki legalább 3 éve kint él, szóval a heti 80-100 fontos koleszt magadnak kell valamiképp finanszírozni, meg a megélhetést is.
(Egyébként nem mi beszéltünk privátban valamelyik nap?)
Na mindegy, ha van még konkrét kérdésed, írhatsz nekem.
Szia! Nagyon nagyon szépen köszönöm a sok infót, végre van egy normális emberi lény is ezen az oldalon.
Szerintem még nem beszéltünk, de írni fogok ha kell valami.
Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!