A typical offer would be DDE at A Level or MMP at BTEC. Segítene nekem valaki hogy ez pontosan mit is jelent?
Az A level az sok helyen az emelt, sok helyen a középszintű érettségivel egyenlő. Én tettem magyar közép és emelt szintű érettségit, és GCSE meg A level-t is és így jőnnek nehézségileg:
GCSE a legkönyebb
Utána a magyar érettségi
A level
Majd az emelt érettségi.
Szóval teljesen fedik egymást. De a lényeg, hogy 3 tantárgyat tanulnak és teszik le az A level-t.
Ugye Magyarországon 1-5-ig van az osztályozás, Angliában F-A-ig (F, E, D, C, B, A) Az F a fail azaz bukás, az A a kiváló. Magyarországon is van csillagos ötös, itt is van csillagos A*. Tehát ha a 3 tanult tantárgyat mind kiváló akkor A*A*A* az eredményed. Ha egy tantárgyad eredménye A, a másik kettőjé B, akkor az eredményed: ABB
DDE azt jelenti, hogy egy tárgy lehet E, de kettő meglegyen a D. Tehát te lehetsz DDE, DDD, CDD, CCD, CCC, BCC, stb...
A BTEC máshogy osztályhoz. Ottezek vannak:
Fail (bukás)
Pass
Merit
Distinction
Distinction*
Azaz a MMP egy merit, merit, pass-t jelöl. Btec több tárgyat is tanít amik változó súlyúak. Ezekre egyesével is még kapod az adott D, M, P vagy F jegyet,de ezt nem tudják átlagolni. Tehát van 10 szakma közeli tantárgy amikből van ami kevesebbet, van ami többet ér. A végén osztanak és szoroznak és ki jön egy eredmény amit átváltanak 3 érdemjegyé. A PPP az a legsiralmasabb de legalább átmenet, a D*D*D* meg a legjobb.
Egy A level A* megfelelője a BTEC Distinction* (D*).
Igazából azt tanácsolom, hogy az adott intézménnyel beszélj. A legtöbb helyen még van adva, hogy más országokból jövőtől miket kérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!