Mivel egyenlő a Level 3 Diploma? (Anglia, BTEC)
Magyarországon mivel lehet egy szinten? Valamivel a szakma felé tenném, mivel ezzel a végzettséggel lehet jelentkezni egyetemre is ugyanarra a szakra.
Tegyük fel ha valakinek informatikából van ilyen végzettsége, az majdnem olyan mintha elvégzett volna egy FOSZK félét? Hisz ugyanúgy 2 éves.
Vagy olyan lenne mint egy OKJ féle képzés, tegyük fel mint például a webfejlesztői vagy rendszergazda OKJ?
Vagy sima szakmának felelne meg?
Itt a kozepiskola 16 evesen a GCSE vel fejezodik be, ami joval gyengebb mint a magyar erettsegi.
Ezert 16 evesen collegra mennek a diakok es level 3 utan tovabbtabulni.
Egyebkent 3A level egyenlo a 2 ev.
En tavaly elkezdtem az elso evet level 3-n, de vicc volt a szinvonal igy inkabb elokotortam az erettsegimet es jelentkeztem HND-re (egyetemi BSC elso 2 evevel egyenlo) es ezen tanulok szeptember ota.
Ha van jo erettsegid akkor el ne pazarolj a level 3 ra 2 evet, tenyleg vicc az egesz. En is IT teruleten tanulok, ha van kerdesed szolj.
#2 Köszi a válaszokat. Igazából ezeket mind tudom amiket leírtál, mert én végig az angol rendszerben tanultam. (Na jó, primary school kivételével.)
Én már elvégeztem a level 3-at, és azóta BSc-n tanulok. Csak szimplán gondolkoztatott a kérdés, ha Magyarországon kérdezik a végzettségeimet, akkor mit is mondhatnék.
Egyébként nekem jó tapasztalataim vannak a level 3-al kapcsolatban, lehet rossz College-ban tanultál, mert nekem nem tűnt haszontalannak. Eleve előrébb vagyok mint pl az egyetemen a csoporttársaim akik A level-el jöttek. Majdhogynem bukdácsolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!