Melyik színvonalas angol egyetemen van tanárképzés?
Angliában nincs külön minden szakra tanári szak. Mindenki alapképzésre megy, majd azonnal be is állhat tanítani, ha mellette elkezdi az 1 éves PGDE-t vagy az Education MA-t.
Angliában ezért is jó az oktatás, mert igazi szakemberek oktatnak. Sokan például alapképzés után ledolgoznak egy fél életet a diplomájukkal, és idősebb korukra mennek el tanítani, mert az nyugisabb. És nyilván sokkal többet tud és átélt az ilyen személy, mint egy olyan "tanár" aki egész életében csak a padban ült.
Hol szeretnél tanítani? High School? College? Esetleg egyetem? High School-nál vannak ilyen tanítói szakok, de azzal nem taníthatsz csak max 16 éves korú diákokat.
De ha úgy tanulsz tanárnak ahogy mondtam, hogy alapszak+PGDE vagy Ed MA, akkor taníthatsz bárkit, akár egyetemen is, főleg ha a College-nak van felsőoktatási része. Viszont az a hátránya, hogy ugye csak 1 szakos leszel.
Vagy csak Magyarországon akarsz tanítani majd? Mert akkor mindegy a neves és drága angol egyetem, úgyis 130 ezerért éheztetnek majd. Ha ez a terved, inkább válassz egy közeli magyar egyetemet, mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!