Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Melyik pilóta képzést válassza...

Sickret kérdése:

Melyik pilóta képzést válasszam? Mennyi pénz kell hozzá a kezdetekben?

Figyelt kérdés

Jelenleg külföldön élek, és pilóta szeretnék lenni. Magyarországon szeretném a pilótaképzést elvégezni. Kezdetekben mennyi pénzre van szükség? Melyik képzést érdemes választani? Online lehetséges a képzés elvégzése? Egészségi vizsgálatokkal nemhiszem hogy bajom lenne, mert amióta eszem tudom sportolok.

Vàlaszokat elore is koszonom.

2019. máj. 28. 15:07
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Online pilótaképzés? Persze, hozzánk már a kéményseprő is online jön.

Jelenleg a HM-nek van Szolnokon pilótaképzése valamint Nyíregyházán újraindították a felsőoktatási rendszer keretében történő képzést. Ezen kívül el lehet kezdeni a kis, hobbigépekre történő repülős képzéseket, de azokkal hosszú évek alatt jutsz csak el a hivatásos státuszig.

A repülős egészségügyi vizsgálat meg egy munkaegészségügyi követelmény, legkevésbé a fittségről szól. Lehetsz olimpikon triatlonista is, ha egyébként rossz a hallásod, örökletes szívbetegséged van, erős dioptriás szemüveget hordasz vagy alvászavarban szenvedsz. Ezek mind kizáró okok lehetnek.

2019. máj. 28. 15:16
 2/2 anonim ***** válasza:

Hol kulfoldon? Beszeled az orszag nyelvet jol? Jobban keresel mint keresnel Mo-n?

Elobb terkepezd fel a helyi lehetosegeket.

En pl. az USAban elek es itt vegeztem a PPLt es mikor belelapoztam a magyar tankonyvbe (amibol otthon mindenki tanul) kb. egy szot sem ertettem belole, pedig magyar az anyanyelvem, de angolul megtanulni a dolgokat sokkal sokkal egyszerubb volt szamomra.

Mi a celod a pilotasaggal? Ha az ami nekem, hogy hobbi szinten ropkodjek a haverokkal, akkor nyilvan felesleges ATP szintre kepezned magad. Ha legitarsasagi melora vagysz, akkor viszont amit az elozo irt.

Egyetertek az elozovel abban is, hogy az egeszsegugyi vizsgalat pont nem arrol szol, hogy sportolsz vagy sem. Cukorbetegseg, szivritmuszavar, epilepszia, stb. mind mind kizaro ok. De nalunk mondjuk meg az is, ha az illetonek volt antidepi gyogyszerekkel dolga a multban :(

[link]

Termeszetesen az elmeleti kepzest megcsinalhatod online. En is ugy csinaltam es a haverom Magyarorszagon is ugy csinalja. Vagyis magad ritmusaban sajatitod el az elmeleti anyagot es nem kell kulon penzt kolteni az oktato oradijara azert, hogy elmagyarazza neked, hogy mi az a pitot-cső...

2019. jún. 5. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!