Ha epilepsziás vagyok lehet valaha jogosítványom?
"Gyógyultnak nyilvánított epilepsziával akár kamiont is vezethetsz."
Ezzel egyetlen egy baj van,
AZ EPILEPSZIA AZ ORVOSTUDOMÁNY JELENLEGI TUDÁSA SZERINT GYÓGYÍTHATATLAN, GYÓGYSZERES TERÁPIÁVAL TÜNETMENTESSÉ TEHETŐ!
Feleségem epilepsziás, nem légbőlkapott, amit írok!
De nem értem mi a bajod, az episek többsége naponta kétszer beveszi a gyógyszert, és kopp-kopp, jól van. Ha a szakorvos alkalmasnak találja a vezetésre, szerintem semmi akadálya nem kéne, hogy legyen a jogosítványszerzésnek. Évente kell felülvizsgálat + legalább negyedévente látja az orvos a recept felírása miatt.
Ne legyen hivatásos sofőr, de egy úrvezetői jogosítvány eléggé alap manapság (főleg vidéken), szóval ha a szakértőnek nincs ellenjavallata, igenis kaphasson jogsit.
Ja. Érdemes elolvasni Halász Péter írásait (amit találsz a neten). Ha nem csak beugatni akarsz, hogy "márpedignevezessen", olvass el pár cikket neurológusoktól, és alakíts egy saját objektív véleményt.
"Ha nem csak beugatni akarsz, hogy "márpedignevezessen""
Mint írtam, van tapasztalatom a témában, feleségem epilepsziás!
És? Nem írtad, hogy tünetmentes-e, vagy nem, hogyan szedi a gyógyszert, milyen rohamai vannak (ha vannak...), milyen gyakorisággal, általában mi váltja ki. Nem írtál a gyógyszerei mellékhatásáról, a szakorvosi véleményről, akár EEG-ről. Ha ezeket nem ismered részletesen, feltételezem, hogy a feleséged tünetmentes évtizedek óta, és élhetné egy normális átlagember életét (jogsival együtt). Vagy rendszeresen rosszul van, csak épp annyira érdekel, hogy utána sem nézel a dolgoknak, nem figyelsz a hölgyre. A harmadik opció az, hogy engem akarsz provokálni, illetve a magad véleményét alátámasztani, hogy "nekem epilepsziás feleségem van, benne vagyok a témában"
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!