Van itt olyan, aki elvégezte a Green Fox Academy képzését?
Minden érdekelne, a felvételitől a képzésig. Miket várnak el, mi a tananyag, hogy tanítanak, milyenek az elhelyezkedési lehetőségek?
A legjobban az EMBEDDED szakirány érdekelne, mivel ad ez többet/kevesebbet, mint a BME VIK megfelelő szakiránya? Vagy másként, itt miket tanítanak, várnak el, stb?
Elvégeztem a képzést, nagyon egyet kell értenem az előző kettő válaszadóval. Youtube lejátszási listák például Netninja-tól, totál hozzá nem értő mentorok és kevés partner. Na meg a kavarás a partnerek számáról, arról, hogy ki jön majd megnézni minket és mikor, egyáltalán partner-e vagy velünk próbálják őket leszerződtetni a következő évfolyam számára. Botrány, a szerződés pedig köt minket. Most is mehet majd a boszorkányüldözés, hogy ki írhatott ilyet a hallgatók közül.
Otthon meg tudsz tanulni mindent, amit a Green Foxon. Udemy, skillshare, lynda, teamtreehouse, pluralsight, youtube. Kövess blogokat, fórumokat (reddit), youtube csatornákat, hogy tájékozódj arról mire van igény. Készíts projekteket, rakd ki githubra, ha elakadsz ott a stackoverflow. Green Fox elkér egy valag pénzt azért, hogy eléd rakjon ingyenes youtube videókat és felhívja a figyelmed a google keresésre és a stackoverflowra. Mert aztán a mentorok is néha elvonulnak rákeresni a problémádra, mert "tapasztalt fejlesztőként" ötletük nincs...
Én idén végeztem és számomra is hatalmas csalódás. Ide mindenkit felvesznek aki fizet és nem satu hülye.
A mentorok gyengék. Kb minden másodiknak van több tapasztalata mint egy frissen végzett hallgató. Vannak olyan mentorok is akik a greenfoxos talpaló után álltak be tanítani. Ezért nem ritka, hogy egy osztály fele megbukik vizsgán. Persze a végén átengedik őket, mert az még több pénz.
Partnerek már csak olyan nem kimondottan fejlesztői munkákra keresnek embereket amire nincs jelentkező. Persze a tanulónak 340 bruttóért el kell vállalnia. Szóval szívás.
Én pont abban a szakaszban fogtam ki a sulit amikor 80 embert felvettek ebből 40 Java fejlesztő. A 80 ból kb 20 embernek találtak munkát amiből kb 8 ember fejlesztő. A többi kapcsolat-tartó egy-egy infós cégnél.
Sajnos a piac is tisztában van vele, hogy Greenfoxéknál már csak a mennyiség számít. Én voltam jó pár IT munkaközvetítő cégnél és sajnos mind azt mondta, hogy az ő partnereik nem akarnak semmilyen bootcamp-es diákot mert a tudásuk szinte semmi. Szóval hiába van hiány programozók között, az a tudás amit a greenfox megad nem elég semmire...
Továbbá szinte az összes tananyag ingyenesen elérhető online. Amit Greenfoxék csináltak az csak annyi, hogy szépen összeszedték és rendszerezték.
Szóval ha nem akartok rövidebbek lenni 1 misivel akkor inkább keressetek mást
Szintén idén végeztem. Nekem a képzés arra volt jó elsősorban, hogy rávegyen, hogy tanuljak. Nem mindenkinek van akkora önszorgalma, hogy otthon gép előtt gyakorolja a programozást, én is úgy kezdtem, de mindig valami játszás, videózás lett belőle. Aztán meg ha már ilyen drága a képzés, van mi ami rávegyen a tanulásra, na meg hogy ott vagyok együtt 20 emberrel.
Ha te is ilyennek tartod magad, akkor lehet értelme elkezdened, de tényleg ne az motiváljon, hogy biztos elhelyezkedés, mert az előzőek jól összefoglalták. Én szerencsés vagyok, a greenfox által vettek fel egy partercégükhöz, de maradtak azért elegen, akiket nem vettek fel a kiközvetítési időszak alatt. Azért nálunk nem 10% volt a teljes elhelyezkedés aránya, mint ahogy a többiek írták, hanem olyan 60%.
"Ha nincs meg az önfegyelem, hogy magad csináld, akkor pedig én egy korrektebb bootcamp után néznék, ahova megéri azt a több, mint 1 milliót fektetni."
És, ha nem a Greenfox, akkor tudtok ily korrektebb bootcampet ajánlani?
A legtöbb cégnek valszeg nem fognak kelleni továbbra sem a bootcamp-esek. Főleg, hogy már létrehoztak BProf képzést is a munkaerőhiány orvoslására. Kicsit szélsőséges példa, de te rábíznád vakbélműtétedet egy olyanra, aki egy másfél éves tanfolyamon tanult operálni? De mondhatnék ezer ilyen példát.
Tény, hogy az egyetemen se tanítanak sokkal jobban vagy többet. A legtöbb dolgot a gyakorlatban, hobbistaként vagy az iparban tudod megfelelően elsajátítani. De a papírt BSc-szinten lai nézik. Mérnököknél vagy informatikusoknál MSc már nem olyan fontos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!