Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mennyire kell félnem az...

Mennyire kell félnem az újfajta (modul rendszerű) OKJ-s vizsgáktól?

Figyelt kérdés

A jövő héten lesz, első napon 6 modulból, a másodikon 1-ből. (Nem is értem miért ilyen felosztásban...)

Az interneten található minta feladatokat nézegetem, de rengeteg olyan van amit nem is tanultunk, ráadásul a tanárok is csak szörnyülködnek, hogy milyen nagy a követelmény.

Ki hogyan készül rá?

2010. máj. 13. 12:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

dettó ugyan ez van nekünk is! egyik nap 7 modulból, a másik nap 1-ből és nekünk is tele van olyanokkal, ahogy nézegetjük a neten, amit sosem vettünk és még hallani sem hallottunk róla, emellett ha hallottunk már róla, akkor úgy vannak a kérdések és a lehetséges válaszok, hogy biztosan elronthasd. A tanárok sem hisznek a sikerben, sőt, ők mondják a legjobban, hogy nagy bajok lesznek, mert olyan követelmények vannak, amiket 2 év alatt nem lehet megtanulni, vagy már nem fér bele a tanrendbe (pl.: programoznunk kell, de programozást nem is tanultunk!)! :S

Szívás az egész!

2010. máj. 14. 09:48
 2/14 anonim válasza:
Nekem holnap lesz az írásbeli. Nem tudunk semmit konkrétan, hogy mik lesznek, csak hogy 8-tól délután 4-ig ott fogunk ülni és vizsgázni. Kegyetlenül félek, már azt sem tudom, hogy mit nézzek jobban át. A tanárokat hiába kérdeztük az időpontokról és a vizsgáról, csak azt mondták, hogy 19-én írásbeli, ők sem tudtak semmit. Nálunk azt mondták, hogy semmi jót ne várjunk, mert máshol is ezt mondják. :S
2010. máj. 18. 12:52
 3/14 anonim válasza:
Ja igen... És a mintafeladatokat én is néztem. Lesápadtam, hogy ezt most akkor hogy is van? Mert rengetegről fogalmunk sincs, mert nem tanultuk. Ráadásul azt sem tudjuk, hogy az esetleges sikertelen írásbeli után lehet-e folytatni a szakvizsgát...
2010. máj. 18. 12:54
 4/14 A kérdező kommentje:

Én is holnap fogok. Holnap van az első napom, szintén 8-tól kb fél 4-ig. Szóval sorstársak vagyunk.... :) :S

Én is izgulok miatta, de mivel fogalmam sincs, hogy mi lehet majd benne, a mintafeladatokat nézegetem + a jegyzeteimet. A mi tanáraink sem igazán tudták megmondani, hogy mi lesz és hogyan..

És igen, a másik dolog meg az, hogy csomó olyan dolog van amit nem is tanultunk. Az egyik tanárom azt mondta, hogy a feladatokat egyetemi tanárok állították össze, ezért várhatóan egyetemi szintű feladatokra számítsunk.

Ma a suliban mi is pont azt beszéltük, hogy ha nem sikerül az írásbeli akkor vajon mi lesz. Dehát senki sem tudja.

Hát, majd holnap kiderül mi lesz...

2010. máj. 18. 16:39
 5/14 anonim válasza:
Igen... Holnap kiderül. :S Hajrá Neked! :)
2010. máj. 18. 17:57
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi, Neked is! :)
2010. máj. 18. 19:34
 7/14 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, ha nem sikerül az adott modul, akkor csak abból kell újra vizsgáznod és nem pótvizsgázni, mert az már nincs, hanem rendes vizsgázni!
2010. máj. 18. 21:29
 8/14 A kérdező kommentje:

Igen, azt tudom hogy ősszel + tavasszal lehet menni majd újra ha nem sikerül.

De azt nem tudom pl, hogy ha egy modulból mondjuk nem érek el X százalékot az írásbelin, akkor attól még mehetek-e szóbelizni? Mert érettségin is úgy volt, hogy ha valaki nem ért el 10(?) százalékot, akkor ugye 1-es lett az írásbelije, de azt szóbelin fel tudta hozni mondjuk 2-esre, vagy 3-asra. És nem tudom itt hogy működik ez. Vagy hogy meg van-e szabva, hogy ha nem sikerül az írásbeli akkor nem engednek szóbelizni/gyakorlati vizsgára.

Azért ez nagyon jó, hogy ennyire senki nem tud semmit, még azok sem akiknek tájékoztatniuk kellene ilyen dolgokról minket. Az egyik tanárunk is csak szét tette a kezét, hogy neki fogalma sincs hogyan működik ez a vizsgarendszer...

Az lesz vicces ha ez nem válik be, és jövőre megint a régi típusú lesz. Mi meg szívunk idén.

2010. máj. 18. 22:00
 9/14 A kérdező kommentje:

Most tudtam meg a százalékos eredményeimet:

- 1: es modul 20%

- 2-es modul első része : 47%

- 2-es modul második része : 62 %

- 3-as modul : 37 %

Azt írja a tanárom emailben, hogy "az utolsót biztosan ismételni kell, de a többiből még lehet valami a szóbelin."

De én egyáltalán nem értem hogy is van ez...Eleve én úgy tudtam, hogy ha nem érünk el 60%-ot, akkor szóbelizni sem mehetünk. És ezek nem olyan jó arányok, de mégis azt mondja, hogy majd a szóbelin javíthatok.

Nem értem mik ezek...

2010. máj. 26. 21:04
 10/14 anonim válasza:
Nekem a héten lesz szóbelim... Nekünk is azt mondták, hogy azzal felhúzhatjuk, mert az egész egyben adja a jegyet. De nem értem... Akkor így hogy van a pótvizsga? Az egészből? Vagy csak a modulból? Az kizárt, hogy csak abból, mert az egész adja a jegyet. Pedig anno azt mondták, hogy csak abból a modulból kell pótvizsgát tenni, ami nem sikerült.
2010. jún. 21. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!