Mennyire kell félnem az újfajta (modul rendszerű) OKJ-s vizsgáktól?
A jövő héten lesz, első napon 6 modulból, a másodikon 1-ből. (Nem is értem miért ilyen felosztásban...)
Az interneten található minta feladatokat nézegetem, de rengeteg olyan van amit nem is tanultunk, ráadásul a tanárok is csak szörnyülködnek, hogy milyen nagy a követelmény.
Ki hogyan készül rá?
dettó ugyan ez van nekünk is! egyik nap 7 modulból, a másik nap 1-ből és nekünk is tele van olyanokkal, ahogy nézegetjük a neten, amit sosem vettünk és még hallani sem hallottunk róla, emellett ha hallottunk már róla, akkor úgy vannak a kérdések és a lehetséges válaszok, hogy biztosan elronthasd. A tanárok sem hisznek a sikerben, sőt, ők mondják a legjobban, hogy nagy bajok lesznek, mert olyan követelmények vannak, amiket 2 év alatt nem lehet megtanulni, vagy már nem fér bele a tanrendbe (pl.: programoznunk kell, de programozást nem is tanultunk!)! :S
Szívás az egész!
Én is holnap fogok. Holnap van az első napom, szintén 8-tól kb fél 4-ig. Szóval sorstársak vagyunk.... :) :S
Én is izgulok miatta, de mivel fogalmam sincs, hogy mi lehet majd benne, a mintafeladatokat nézegetem + a jegyzeteimet. A mi tanáraink sem igazán tudták megmondani, hogy mi lesz és hogyan..
És igen, a másik dolog meg az, hogy csomó olyan dolog van amit nem is tanultunk. Az egyik tanárom azt mondta, hogy a feladatokat egyetemi tanárok állították össze, ezért várhatóan egyetemi szintű feladatokra számítsunk.
Ma a suliban mi is pont azt beszéltük, hogy ha nem sikerül az írásbeli akkor vajon mi lesz. Dehát senki sem tudja.
Hát, majd holnap kiderül mi lesz...
Igen, azt tudom hogy ősszel + tavasszal lehet menni majd újra ha nem sikerül.
De azt nem tudom pl, hogy ha egy modulból mondjuk nem érek el X százalékot az írásbelin, akkor attól még mehetek-e szóbelizni? Mert érettségin is úgy volt, hogy ha valaki nem ért el 10(?) százalékot, akkor ugye 1-es lett az írásbelije, de azt szóbelin fel tudta hozni mondjuk 2-esre, vagy 3-asra. És nem tudom itt hogy működik ez. Vagy hogy meg van-e szabva, hogy ha nem sikerül az írásbeli akkor nem engednek szóbelizni/gyakorlati vizsgára.
Azért ez nagyon jó, hogy ennyire senki nem tud semmit, még azok sem akiknek tájékoztatniuk kellene ilyen dolgokról minket. Az egyik tanárunk is csak szét tette a kezét, hogy neki fogalma sincs hogyan működik ez a vizsgarendszer...
Az lesz vicces ha ez nem válik be, és jövőre megint a régi típusú lesz. Mi meg szívunk idén.
Most tudtam meg a százalékos eredményeimet:
- 1: es modul 20%
- 2-es modul első része : 47%
- 2-es modul második része : 62 %
- 3-as modul : 37 %
Azt írja a tanárom emailben, hogy "az utolsót biztosan ismételni kell, de a többiből még lehet valami a szóbelin."
De én egyáltalán nem értem hogy is van ez...Eleve én úgy tudtam, hogy ha nem érünk el 60%-ot, akkor szóbelizni sem mehetünk. És ezek nem olyan jó arányok, de mégis azt mondja, hogy majd a szóbelin javíthatok.
Nem értem mik ezek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!