Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Hol tudnék megtanulni programo...

Hol tudnék megtanulni programozik illetve hogyan?

Figyelt kérdés

Tudnátok ajánlani egy oldalt esetleg könyvet ami alapján eltudnék kezdeni rutin nélkül.

Az eddigi ismeretek alapján pythonnal lenne a legegyszerűbb elkezdeni/megérteni a logikáját, de sajnos magyar nyelvű forrást/ segítséget nem igazán találok hogy mit illetve hogy ami nagyban megnehezíti a dolgokat...

Próbálkozom codeacademy-vel de egyrészt angolul van a szöveg másrészt nem sok segítséget kapok hogy mégis mit és hogy illetve magyarázatot.

A segítségeteket köszönöm:)

2016. aug. 26. 13:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

EGyeske vagyok, még mindig :)

Hát nem is hogy érzék, hanem kitartás kell hozzá ...

tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket :

- Hajlandó vagyok életem végéig egy gép előtt ülni és csak kódokat olvasgatni ?

- Képes vagyok folyamatosan haladni a korral és ezeket , akár ötvenéves fejjel is megtanulni ?

- Ha eddig igennel válaszoltam, van arra esély, hogy bekerüljek egy olyan egyetem olyan szakára, ahol ezt oktatják ? , ha igen az összes baromságokat is képes vagyok megtanulni ezen cél érdekében ?

Ha mindenre igen a válasz, akkor bizony ez a te szakod, ha kételkedsz , akkor lehetséges ez az egész megmarad egy hobbinak, ami iszonyat nem gáz, még így sem. :)

De ezt neked kell tudni, nem tudom hány éves vagy pl, de ha érettségi előtt állsz, nézd meg azt, hogy mennyire vagy otthon a matekban pl, ha még ez is megy, akkor azt mondanám látatlanban, hogy menj infóra, de végérévényesen ezt neked kell tudni :)

Az informatika meg mindenhol ott van, egy laza titkárnő is informatikai dolgokat használ ( persze nem programoz , de szükséges dolgokkal tisztában van ) ....

Szóval elég nehéz ezt megmondani, hogy cirka mennyi idő , mire az ember kitalálja , hogy érdemes-e ezzel továbbra is foglalkozni, speciel én lassan lediplomáztam volna elméletben, gyakorlatban meg ott tartok, hogy hagyom az egészet a fenébe, mert én nem akarok egy nagyseggű gép előtt kódolgató valaki lenni , hiába keresnék sokat ... meg hát nyűg... számomra a tanulás, mert nem érdekelnek azok a dolgok... :)

De nem lebeszélni akarlak csak nekem sok idő volt, az meg hogy te itt próbálkozol ( gondolom magadtól ) az egy pozitívum :) De neked kell kitalálni, hogy érdekel-e :)

2016. aug. 27. 17:38
 12/14 A kérdező kommentje:

Heló megint.

Igen elülök a gép előtt ezzel nincs baj:) Valamint olyan szakmát... diplomát akarok elvégezni amiben lehet fejlődni és van hova:) Tanulni nem rossz főleg hogy az embernek így lesz sikerélménye:)

Valamint ez a programozás nekem olyan munkának tűnik ahol egy hibát lehet korrigálni, rá lehet jönni mi a baj és nem kell hozzá más mint tudás és egy normális pc és akár már a világot is meglehet váltani egy jó ötlettel és némi idővel:)

Egy OKJ-s képzésen vagyok ami nem informatikával kapcsolatos hiszen tudomásom szerint alap infósokat nem sok helyre keresnek így jobbnak láttam egy olyan szakmát szerezni ami mind itthon mind külföldön jelent egy ,,megélhetést"

Újra fogok érettségizni idén matekból valamint infóból szeretnék egyet lerakni... de mivel közép szinten csak microsoft programok kezelése a feladat így nagyon a programozásba nem tudok belenézni ott:)

Na igen... a titkárnőséges informatika amit középsuliban tanítanak... én mindig úgy képzeltem el az infó órákat hogy hasznos időtöltés lesz, de többségében word meg PPt és hasonló hülyeségek kezelése volt. Aminek értelmét nem igazán láttam ha már informatika.

Hát én magam inkább csak irodában tudom elképzelni. Ezért érdekelne az informatika programozás... illetve hogy ehhez tényleg elég tudni amit csinálsz és egy app/indi játékkal is lehet keresni még ha csak kevés munkával is (flappy bird, minecarft ezekre jó példa), míg egy üzlethez rengeteg tőke kell:)

Valamint az IT szektorban mindig van előrébb és feljebb:) és mindig van mit elsajátítani és a tudás érték... Nem mellékesen itt a gyakorlat maga az elmélet hiszen a vászon mindig készen van más szakmákkal szemben ahol a vászon akár több 10-100e. is lehet itt csak egy kattintás:) Azaz gyakorolhat az ember ameddig nem biztos a tudásában és a munka ugyan az mint a gyakorlás nincs különbség:)

Csak ugye a kezdet nehéz... és ezért nem haladok sehogy:) Nincs sikerélmény, kezdőknek szóló kis feladatok egy egyszerű hello world-ös feladatól egészen az alapok megtanításáig és így nehéz:)

2016. aug. 27. 22:49
 13/14 anonim ***** válasza:
Azért az infónál is van elmélet és gyakorlat és bizony sok esetben nem egy az egyben ugyanaz, nem mindig evidensen következik az elméletből a gyakorlati rész.
2016. aug. 30. 16:44
 14/14 anonim válasza:

Vissza az alapkérdéshez:

"Hol tudnék megtanulni programozik illetve hogyan?"

1.) Elvégezni a középsulit.

1.1.) Nem megtanulni, MEGÉRTENI a matekot).

2.) Beíratkozni / egyszerűbb: SZÁMALKSzoftverfejlesztő,

2.1.) Gábor Dénes Főiskola;

2.2.) ELTE Informatikai Kar, ill. Szeged, Pécs, stb

hasonló (IT) karai. Az 1.1. alapján felvesznek, de ezek akkor is 'pízbe vannak'... Ingyen ebéd itt sincs.

Vigaszul: kb 15 éve egy egynapos (nem publikus) 'hacker meating' beugrója alapban 100e Ft volt. Úgy. hogy a "továbbképzés" sem olcsó. Nade! Ha fenn vagy a szeren, ... a pénz nem gond.

2016. okt. 27. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!