Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Magántanárhoz vagy zeneiskoláb...

Magántanárhoz vagy zeneiskolába járjak, ha gitározni szeretnék megtanulni?

Figyelt kérdés
Jelenleg teljes állásban dolgozom, de érdekel a zene és szeretnék megtanulni gitározni (akusztikus, majd később basszusgitár). Melyiket ajánlanátok? Illetve van valami weboldal ahol keresgélhetek tanárokat? Fogalmam nincs hogyan kezdjek hozzá. Még gitárom sincs. Elsőnek az alapokat szeretném megtanulni. Kérlek segítsetek! 20/L

2015. aug. 4. 23:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nem okoskodni kell vérpistike, hanem tapasztalni.

Próbálkoztam zeneiskolával, aranyos meg minden, de az nem a gitározásról szól.

Kottát olvasni valóban jól meg lehet tanulni ott.

2015. aug. 5. 21:03
 12/22 anonim ***** válasza:
Leírtam a véleményem és a tapasztalataim. Ha tudnál szöveget értelmezni akkor nem írtál volna ekkora baromságot hogy "nem okoskodni, hanem tapasztalni kell". De úgy látom te vagy a jó öreg "vérpistike"... ó jajj, hányszor láttam már ezt a rrrrendkííívül "frappáns" és "szellemes" beszólást... Sajnos sok válaszoddal találkoztam... azok sem voltak értelmesebbek. De a gond az, hogy szerintem mindenki tiszteletben tartja a véleményed, csak te égsz a vágytól hogy ráerőltesd másra a szarjaid és megmagyarzásd, hogy az nem úgy van, aki nem ért egyet veled az hülye és életében nem látott gitárt, hát persze, ez nyilván így van. Persze ha végre megtanulnál végre értelmes válaszokat írni és jól bánni a szavakkal, akkor még talán...-áh nem, akkor sem sikerülne neked, ugyanúgy f* szságokat írnál... bocsesz:/
2015. aug. 5. 21:44
 13/22 anonim válasza:
Keress rá a gitáregyetemrre. Szerintem nagyon jó oktatóvieóik vannak.
2015. aug. 5. 23:09
 14/22 anonim ***** válasza:

:) A Zeneiskola ad kölcsön a diákjainak hangszert.:)

Először zenei előképzőbe kell járni egy évet, csak utána lehet elkezdeni a hangszert tanulni.

Ha csak hangszert akarsz tanulni, akkor nem lesz ugyan külön szolfézs- és hangszerórád, de ugyanúgy fogja mindkettőt tanítani a tanárod, mert elmélet nélkül nem tudod, mit fogj a gitáron.:)

2015. aug. 6. 02:07
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Jó, persze, ott van az Omega, ami zeneiskolát nem járt egyetemistákból alakult, de ők fogták a hangszereket és nem kérdezgették, hogy hogyan is kéne hozzányúlni, megtanulni. De rajtuk kívül minden rockzenész, akit ismerek, az állami zeneiskola után (6+4 év) zeneművészeti szakközepet végzett, ha ugyan nem Zeneakadémiát (mint Jon Bon Jovi).

Az első 6 évben az anyag ugyanaz, lényegtelen, kitől, hol tanulod. Azok az alapok és kész. Ha elég 4-5 kocsmadal, akkor vedd meg a Muszti-Dobai Gitáriskolát, és gyakorold be 4 hét alatt a legkönnyebb 4-5 dalt. De az csak akkordfogás, nem gitározás.

Ez a gitározás:

https://www.youtube.com/watch?v=Mi-gwpa-4co

https://www.youtube.com/watch?v=oszC2BYFMA8

2015. aug. 6. 02:16
 16/22 anonim ***** válasza:

"De rajtuk kívül minden rockzenész, akit ismerek, az állami zeneiskola után (6+4 év) zeneművészeti szakközepet végzett"

Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Eddie Van Halen, Dimebag Darrell, Dave Mustaine... Ők biztosan nem tanultak zenét sohasem, és ők mégis kiváló zenészek (szubjektivitást tegyük félre).

2015. aug. 6. 18:19
 17/22 anonim ***** válasza:
16: Mondom, AKIT ISMEREK (úgy értettem: személyesen).
2015. aug. 7. 00:20
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Na most ha te így értetted, akkor nem kellett volna felhozni példának Jon Bon Jovit. A másik pedig az, hogy attól, hogy te nem ismersz ilyen zenészeket, még nem azt jelenti hogy a többségnek van zenei képzettsége.
2015. aug. 7. 12:34
 19/22 anonim ***** válasza:
55%
18-as, ezért nem is ezt mondtam, hanem azt, amit mondtam. Hagylak akkor elkötekedni magadban magaddal.
2015. aug. 8. 02:55
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Istenem... itt csak én tudok szöveget értelmezni? De milyen kötekedés? Tök normálisan írtam, csak akkor vagy én értettem félre, vagy te fogalmaztál szarul. Nincs itt szó semmi kötekedésről...
2015. aug. 8. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!