Van-e gyakorlati része az AM (robogó) kategóriájú jogsihoz szükséges elsősegélyvizsgának?
Egyébként pedig bármilyen egyéb infót szívesen fogadok.:)
(Nyugi, nem vagyok analfabéta, ami első találat, ha beírod, hogy jogsi robogóra, azt már elolvastam.)
Köszi előre is.
Na, bár gondolom nem érdekel senkit, azért leírom, amit időközben megtudtam, ha már erre járok, hátha még jól jön valakinek.
Tehát:
Az AM (robogó, moped, segédmotoros kerékpár) kategóriához 14 éves kortól lehet jogosítványt szerezni, feltéve ha elvégezted a nyolc általánost (legalábbis tőlem elkérték a bizit).
Teljesíteni kell hozzá
a, egy 25 kérdéses KRESZ tesztet ( ez feleannyi, mint autóhoz)
b, egy elsősegélyvizsgát, amit a Vöröskereszt szervez és ugyanazt kell letenni mindenkinek (azt tapasztaltam, érdemes a végére kerülni, mert egyrészt a fazon fáradt volt, és már jóformán nem is érdekelte, mit csinálsz (pl a lélegeztetést egyáltalán nem kellett bemutatni, mert a második mellkasi kompressziónál leállított) másrészt megnézheted, mit csinálnak a többiek előtted)
c, rutinvizsgát, de csak az egyes, meg a kettes pályát, ("nagy motornak" úgy tudom három van) ezek simán túlélhetők, és asszem minimum 4 órát kell vezetned hozzá
d, forgalmi vizsgát, amin egyelőre nem vagyok túl, úgyhogy nem tudok nyilatkozni róla
Ennyi lett volna, bár nyilván mindenki tudja, csak nem volt kedve/ideje/energiája leírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!