50 ccm robogó vezetéséhez milyen engedély szükséges?
Figyelt kérdés
Eddig úgy tudtam, mindössze kresz-vizsga szükséges, de most hogy nézelődök a kresz-tanfolyamok után, úgy látom, rendes motor tanfolyam, gyakorlati vizsga meg ilyesmi szükséges hozzá 50 ezer Ft. körül.(És ha egy ugyanilyen kinézetű elektromos robogóval megyek akkor mi van??)2010. máj. 10. 21:59
1/3 anonim válasza:
Az 50 cm3-es robogó segédmotornak számít. A vezetéséhez létezik egy ún. segédmotoros jogosítvány, aminek a megszerzéséhez szükséges gyakorlati vizsga is. Én még 1989-ben csináltam ilyet, és már akkor a segédmotoros jogsi kresz, elsősegély és gyakorlati vizsgákból állt. Ha ez ilyen összegbe kerül és az életkorod engedi, akkor érdemes lenne autóra jogsítványt szerezni, mert az alapból tartalmazza a segedmotor vezetését. Az elektromos motorkerékpárok nem tudom, hogy hova sorolja a KRESZ, ennek utána kell nézni.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az információt! :)
2010. máj. 10. 22:20
3/3 anonim válasza:
én most raktam le segédmocira (14évesen) 75 ezer és ez olcso
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!