Forgalmi vizsga bukás után mennyit kell vezetni?
Köszi.
Nekem van jogosítványom 6 éve.
Egy ismerősöm megy jövő héten az első vizsgájára, aztán nemrég szóba került, hogy, ha netán nem sikerül, akkor mennyit kell neki még vezetni.
Jaj 5. hagyd meg a mesemondást Andersennek. Francokat van szőrszálhasogatás meg ilyen városi legendák. Azok találják ezt ki, akik balf**zok a vezetéshez vagy nem hajlandók elismerni, hogy azok. Az összes ismerősöm szinte, aki jogsit csináld, elsőre ment át, mindenféle kecmec vagy lefizetés nélkül. Vagy tudsz vezetni és ismered a kreszt, vagy nem. Ennyitn múlik. Nekem mondták anno, hogy kicsit gyorsabban vezettem, mint kéne (Pesten forgalmas részen nem 46-48-al szüttyögtem, hanem tempósan 51-53-al kb, tehát ez még bőven szabályos volt), ettől függetlenl mindent jól megcsináltam és önerőből ELSŐRE átmentem.
Vannak nyilván kivételes esetek, de az ilyen hasamra ütök 10-ből 3-as baromságokat hanyagold.
Egyén függő. Ismerőseim között van olyan akit úgy vizsgáztattak le hogy szinte elindulni sem tudott nem hogy vezetni.. :DDDDD
Én tanítottam meg aztán: volt 1 óra rutinpálya, kb 300km országút és utána kb. 20 óra városi forgalom mire számomra is elfogadható szinten tudott vezetni.
Aki a jelenlegi rendszerben is megbukik annak van mit tanulni.
Pontosítva az eddigieket:
Sikertelen forgalmi vizsga (bukás) után valóban nem kötelező vezetni semennyit. Én sokáig oktató voltam. Bukás után, mindig megbeszéltem a tanulóval (mi volt az oka stb..és ő dönthetett arról, hogy akar-e vezetni még a következő előtt, és ha igen, mennyit. Én azt szoktam javasolni,(pláne ha egyébként jó képességű, de önbizalom hiányos, vagy figyelmetlen emberről volt szó)hogy egy-két alkalommal még jöjjön ( egy alkalom 2 óra)
Az is tény, hogy a vizsgabiztos mindig megnézi vizsga előtt a vezetési kartont, és ha ott azt látja, hogy bukás után pótóra nélkül jön vizsgázni a tanuló, akkor elvileg nem szólhat, de azért ott van benne a kisördög.
A korrupcióról most és itt nem szeretnék beszélni, mert én azzal sohasem éltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!