Honnan merítsek erőt, motivációt?
Ez az első vizsgaidőszakom az egyetemen. Sosem volt gondom a tanulással, jók voltak a jegyeim a gimiben, jó lett az érettségim. Most is minden vizsgám 4-es vagy 5-ös lett, kivéve egyet, amin megbuktam. 3 nap múlva lesz az utóvizsga, de egyszerűen képtelen vagyok rávenni magam. Előző alkalommal sem azért nem sikerült (múlt héten egyébként), mert nem készültem volna rá, tanultam rá, csak éppenséggel valamiért képtelen vagyok ezeket a dolgokat megjegyezni, ráadásul a vizsga is nagyon nehéz felépítésű. Ha ránézek az anyagra, szó szerint elsírom magam, semmi erőm és motivációm nincs már arra, hogy készüljek. Úgy érzem, hiába tanulnék három napig, semmit sem jegyeznék meg, vagy ha mégis, akkor sem sikerülne a vizsga.
Ha megbukok rajta, akkor sincsen hatalmas tragédia, mert jövő félévre fel lehet venni vizsgakurzusként, és ugyan épül rá 3 tárgyam is, de mindegyiknek csak gyenge előfeltétele - ez a tény sem ad semmiféle nyomást, hogy tanuljak, mert különben baj lesz.
Szörnyen érzem magam, és már nagyon fáradt vagyok, nagyon elegem van, de közben pedig szégyellem is magam, amiért ilyen könnyen feladom. Hogyan vehetnék erőt magamon?:(
Egyél/igyál valami finomat, nézz meg egy filmet, aztán tessék odavinni egy tábla csokit az asztalhoz nekilátni! :) Oszd fel kisebb részekre, ne tanulj egyszerre nagyon sokat, tarts sok szünetet, ha már nagyon eleged van, hagyd ott és csinálj mást, valamit ami boldoggá tesz. Aztán ha már eléggé jókedved van, lehet visszamenni tovább szenvedni.. :) Kitartást, sok szerencsét!
Egyébként milyen tantárgy akaszt ki ennyire?:)
Köszi neked is!
Anatómia a drága tárgy :) Nem is az a baj, hogy ez a tárgy, hanem az, hogy a vizsga felépítése is teljesen ellehetetleníti a jó jegyet :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!