Forgalmi vizsga?

Figyelt kérdés
Jovohet kedden forgalmi vizsgam lesz. Az lenne a kerdesem,h mire szamitsak? Az oktato azt mondja, ezert meg azert mar meghuznak...Mastol aki ugyanitt tette, azt mondta h jo fejek ( valamelyik ) vizsgabiztos... De megis... mire szamithatok ? :D
2013. aug. 5. 20:00
 1/2 anonim válasza:

Én is most megyek majd valamikor, de azt tudom, hogy a legtöbb elég szigorú.

Nem nagyon kerüli el a figyelmüket egyetlen kisebb hiba sem.

Szóval figyelni, figyelni, mert könnyen visszatapsolják az embert.

Ott kell lenni fejben és akkor abban az 50 percben nem lesz semmi gond...

Sok sikert a vizsgához !

2013. aug. 6. 17:39
 2/2 anonim válasza:

Nekem 1 hónapja sikerült 3-jára. Sajnos téll. elég szigorúak hisz kell Nekik a pénz és ráadásul elég sok vizsgabiztosnak csak az az egyetlen egy munkája van. Erre nem tudsz a hagyományos értelemben tanulni. Ehhez szerencse is kell. Nekem utoljára szerencsém volt, minimális forgalom, feladatok helye kihalt utcákban volt, semmi váratlan helyzet nem volt.

Am. úgy néz ki a vizsga, hogy az oktató bemegy az NKH épületébe és pár percre rá jönnek is ki a vb-vel. Mi még a vizsga kezdés előtt vezettünk 20 percet a városban, nem kellett érte + pénzt fizetnem. A vb elkéri a személyidet, lakcímkártyádat. Ha korlátozva vagy szemüvegre akkor figyelmeztet vagyis a kérdezés és a figyelmeztetés között van vhol. Utána vizsgabiztos ül be a kocsiba, tölti ki a papírt addig Te ellenőrzöd a kocsit. Utána beülsz és aláírsz egy papírt melyben elismered, hogy nem ittál szeszes italt és nem állsz tudatmódosító szer hatása alatt. Utána a vizsgabiztos elindítja a vizsgát, indítod a motort és indultok is. Nah persze az üzemi fék ellenőrzésének hatásosságának az ellenőrzését nem hagyod ki, mert akkor vége is a vizsgának. Én mindig ettől féltem. Az oktató és a vb közben szokott beszélgetni sőt halottam már olyat is, hogy a vb megállít itt-ott és ki száll magánügyeket intézni. Nálam ilyen nem volt. A vizsga végén vissza mentek az NKH épületéhez. Ha fatális hibát vétesz akkor már az oktató vezet vissza fele és a vizsga ebben az esetben nem tart 50 percig. Ha végig vezetsz akkor jó esélyed van rá, hogy átmentél. Persze vannak ritka kivételek mikor végig Te vezetsz aztán a végén kiderül, hogy hány száz hibavonalad lett, ebben az esetben megbuktál.

Gyakrabban előforduló ,,fatális" hibák:

Oktatónak be kell avatkozni

Mozgó sorompónál át akarsz hajtani

Vasúti átjáróban nem nézel szét

Nem adsz elsőbbséget ahol kellene

Elfelejted kirakni az irányjelzőt (azért már láttam rendőrt is büntetni)

Nem tudod elvégezni vmelyik feladatot

Felhajtasz a padkára

Baleset veszélyes manővert hajtasz végre pl.: előznek és Te gyorsítasz (2-jára ezért húztak meg)

11. hibavonal kijött (ez nagyon ritkán van)

Jobbkezes kereszteződésnél fékkészenlét nélkül hajtasz be

Van még sok, de nem akartam mind lekörmölni :D

Am. nem értem ezeket az oktatókat, az enyém mindig azt hajtogatta, hogy biztos átmegyek, biztos meg lesz, sose azt hajkurászta, hogy min bukhatok meg. Én spekuláltam ezen sokat mikor vmit elrontottam.

De am. ha majd meg lesz a jogsid akkor rájössz, hogy a forgalmi vizsga semmi és az oktatód is fogod néha hiányolni. Legalább is nálam ez van.

2013. aug. 7. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!